Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

INTERVJU NEDELJE

Političarima ne
bih dala ni za dž!

Autor: Nikola Travica | 25.11.2012 - 17:21:00h | Komentara: 5

Dvadesetdevetogodišnja A. Z. iz Subotice 12 godina radi kao prostitutka na čuvenoj Kaćkoj petlji u Novom Sadu. Do sada je pet puta bila u zatvoru, a troje dece - dva sina i ćerkicu - oduzeo joj je Centar za socijalni rad. Svoju budućnost ne vidi, a na ulicu je isterala beda u kojoj je živela. O životu više nema šta da kaže, a o željama i ne razmišlja.

Prostitutke

Uvek na ulici | Foto: ALO!

Šta te je nateralo da izađeš na ulicu i postaneš prostitutka?

- Kriza je udarila na sve strane. Nema posla. Teško se zarađuje. Iz Subotice sam došla u Novi Sad, gde se svakodnevno mučim i patim. Dvanaest godina se bavim prostitucijom i više nema šta da me iznenadi. Navikla sam na najgore. Pre nekoliko godina sam našla koleginicu koja je mrtva ležala u žbunju iza pumpe, prema novosadskom strelištu. Posle svega, ima li za mene nešto iznenađujuće?

Prostitutke

Pet puta dosad bila u zatvoru | Foto: ALO!

 

PLAĆALA BIH POREZ DRŽAVI

Misliš da bi legalizacijom najstarijeg zanata nešto postigli?
- Kada bi država legalizovala prostituciju, mi ne bismo više imale posla i problema sa policijom. Ne bismo išle u zatvore. Spremna sam da platim porez od onog što zaradim. Ovako nas osude na zatvor i još treba da platimo novčanu kaznu. Pitam se odakle ja da platim kaznu ako se opet vratim na liniju i zaradim novac koji ću uplatiti u državni budžet. Sa legalizacijom bih znala da nemam šta da rizikujem, već bih radila kao sav normalan svet.

Sa čime se svakodnevno srećete na radnom mestu?
- Svakakve budale naiđu, nose pištolje, noževe. Maltretiraju nas. Ima i onih koji odu a da nam plate. I šta da radiš? Kome da se žališ? Prepušten si na milost i nemilost. Ne smeš ni da prijaviš. Jadne smo i bedne jako. Sreća je naša što je policija mnoge koji su nas maltretirali potrpala u zatvore, pa su nas malo poštedeli svakodnevne muke sa nasilnicima. Pored takvih budala dođe i policija, pa nas tera, privodi nas. Na sve načine gledaju da nam zabrane da radimo, da zaradimo za hleb. Kada nas uhvate na delu, onda nam nastaje pravi pakao.

Da li te je nekada policija hapisila? Da li si do sada kažnjavana?
- Bila sam u zatvoru. Odležiš i opet se vraćaš na staro. Pored zatvorske, dobijala sam i novčanu kaznu, za koju u ovakvoj situaciji nema šanse da zaradiš. Kako je zima počela, opao je promet u svakom pogledu. Jedva da automobil prođe, a ne još i neko da se zaustavi. Ljudima se ovde ne živi, a kamoli da im se j*be. Do sada sam pet puta bila u zatvoru, a poslednji put mi je bilo najteže. Jedva sam izdržala. Bila sam 20 dana i dobila uz to još da platim novčanu kaznu u iznosu od 52.000 dinara.

Prostitutke

S mušterijama izrodila troje dece: A. Z. (na fotografiji desno) | Foto: ALO!

Gde imate seks sa mušterijama?

- Bilo gde. Tamo gde nađemo mesto, tu se zaustavimo i odradimo posao.

Ljudima se ovde ne živi, a kamoli da im se j*be

Niko neće blizu. Neće da rizikuju. Ne daj bože da nas policija uhvati na delu. Zamisli te sramote za mušteriju! Stigne mu na kućnu adresu poziv od sudije za prekršaj da dođe u sud kako bi dao izjavu jer je bio sa prostitutkom. Pa šta taj da kaže ženi, deci, roditeljima? Među mušterijama imamo raznih ljudi. Iako nas ne interesuje ko je ko i ko se čime bavi, znamo da ima intelektualaca, doktora, pa čak i političara koji nas posećuju.
Imaju li oni neke posebne želje?
- Traže od nas razne stvari. Ima onih koji čak traže da ih gazimo sa štiklama po genitalijama, da ih bičujemo, da im gazimo po licu. Nikada ne bih pristala da gazim nekoga. Najbitnije je da proceniš klijenta. Ne idem sa svakim ko me traži.

Da li bi političarima ponudila usluge za džabe?
- Nikome ne bih dala za dž, pa ni predsedniku države. Kako kaže stara izreka - nema za džabe ni kod stare babe. Svi oni imaju više od nas, pa neka plate. Vidite kakva je skupoća i kolike su cene. Mnogima se više i ne diže od tolike skupoće, ništa sem pritiska. Misliš li da je nas lep život isterao na liniju? Nemaš posla, nemaš ‚leba da jedeš, a ti šta ćeš? Mora nekako da se zaradi i preživi. Tako smo sve počele, da bi nam sada to sve ušlo u krv i više nema izlaska iz svega.

Prostitutke

Koleginicu našli mrtvu u žbunju | Foto: ALO!

Ko su novosadske prostitutke i gde vidiš sebe u budućnosti?
- Ne vidim sebe nigde u budućnosti. Radićemo sve dok u starosti ne budemo išle na štakama. Dok ne umremo, nema nam druge nego da budemo ovde na štrafti. Sve smo teška socijala. Devojke rade većinom za drogu, sebe, ali ima i onih koje rade za makroe. Najmlađa ima 23, a najstarija 37 godina. Žalosno je to sve, ali je tako. Možemo samo da gledamo u nebo i molimo se da će i nas neko pogledati i samo nam malo sreće udeliti.

Koliko možete da zaradite baveći se prostitucijom?
- Oral je 1.500, a kompletna usluga je 2.000 dinara. Dnevno možemo da zaradimo po 4.000-5.000 dinara i to je sve. Nekada bude i mnogo manje. Klijenti obično više traže da ih oralno zadovoljimo nego što su spremni na kompletnu uslugu.

Za kraj nam reci imaš li neku neostvarenu želju?
- Nemam više ni reči, a kamoli želja u ovakvom životu.
Poslednji komentari
  • Vlaja Vreme: 26.11.2012 05:48h

    PROSTITUCIJU TREBA LEGALIZOVATI AKO NISTA DRUGO DA I RUZNI I HENDIKEPIRANI LJUDI MOGU SLOBODNO DA ZADOVOLJE SVOJE PRIRODNE NAGONE, DA NE PRICAMO DA BI TIME ZASTITILI I PROSTITUTKE I KLIJENTE, DA BI DRZAVNA KASA IMALA KORISTI, PLUS BI SE I TURIZAM POBOLJSAO... PROSTITUCIJU OD POSTANKA SVETA NIKO NIJE MOGAO DA UNISTI, DZABA GUBIMO VREME, TREBA JE LEGALIZVATI ZA SVEOPSTE DOBRO.

  • Grxy Vreme: 26.11.2012 08:24h

    Bre tolko neozenjenih a relativno dobro situiranih momaka raznih godina po Srbiji,mogle bi da biraju ali ubedjen sam da im se vise svidja ovako nego da zive na selu i rade nesto korisno

  • Zoran Vreme: 26.11.2012 09:26h

    Konačno jedna dobra priča.Novina ovo traži a mi to rado čitamo.

  • nedjo Vreme: 26.11.2012 12:22h

    legalizacija pod hitno!

  • Maja Vreme: 26.11.2012 15:21h

    Sasvim realna priča. Nažalost. Nikola, ovo si odlično uradio :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP