Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZA VELIKE PORODICE 8,6 MILIONA DINARA

Pomoć Beograđanima sa puno dece

Autor: Tanjug | 26.12.2014 - 12:12:00h | Komentara: 2

Roditeljima trojki, četvrorki i duplih blizanaca danas je uručena jednokratna novčana pomoć, a za tu namenu je iz gradskog budžeta izdvojeno 8,6 miliona dinara.

Deca

Deca | Foto: Profimedia

Na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu za ostarivanje te materijalne podrške u ovoj godini bila je 91 porodica sa ukupno 289 dece za koje je izdvojeno 8.630.642 dinara.
Trojke ima 75 porodica, odnosno 225 dece, četvrorke imaju dve porodice, dok su dupli blizanci (56 dece) iz 14 porodica.
Od ukupno 91 porodice koje su primile pomoć 37 njih ima decu predškolskog uzrasta, 35 decu osnovno školskog uzrasta, a 19 ima srednjoškolce.

Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu isplaćenu u Beogradu u septembru, što je 54.452 dinara, dok roditelji osnovaca dobijaju dve prosečne zarade, odnosno, 108.904 dinara.
Roditelji srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u septembru, odnosno, 163.356 dinara .
Navedena vrsta podrške predvidjena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i ostvaruje se jednom godišnje.
Član Gradskog veća Mirjana Milutinović rekla je na svečanosti u Skupštini grada da je grad Beograd za navedenu namenu izdvojio više od 8,6 miliona dinara koji su namenjeni za 91 porodicu.
''Dečji osmesi su najvažnija i najvrednija stvar koju imamo'', poručila je Milutinović čestitajući božićne i novogodišnje praznike.
V.D. direktora Gradskog centra za socijalni rad Vladimir Ilić zahvalio je gradu koji je i ove godine uspeo da izdvoji sredstva za akciju pomoći roditeljima trojki, četvrorki i duplih blizanaca.
Podsećajući da se akcija sprovodi već deset godina, Ilić je rekao da je ove godine po prvi put zabeležen rast broja korisnika, a kako se nada taj trend će se nastaviti i sledeće godine.
Majka šestomesečnih trojki, koja ima i šestogodišnjeg sina, Maja Stojić rekla je da joj navedena pomoć veoma znači jer osnovni troškovi za trojke iznose više od 40.000 dinara.
Ona je, takođe, rekla da njena porodica prima dečiji dodadak, te da im je svaka pomoć dobrodošla.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 26.12.2014 13:03h

    Таман да у пошти на шалтеру затражим новце кад замоли ме ромкиња да је пустим јер је видно у другоме стању.нормално је да сам пристао.Пружи она неки папир и поштанска службеница јој изброја преко двадесет хиљадарки .Лако се бројало јер су биле све по две хиљадарке у новчаницама.Нит показа личну карту и однесе туце хиљадарки?Има пет детета а нема ни тридесет година?У ЕВРОПИ ЈЕ ПОЗНАТО ДА МУСЛИМАНКЕ КОРИСТЕ МНОГЕ ПОГОДНОСТИ АКО ИМАЈУ ПУНО ДЕЦЕ? ПС.Енглез се жалио како у својој држави индуси и муслимани имају предност од њега?Разумете шта хоћу да кажем овим писањем?

  • Tanja Vreme: 26.12.2014 20:17h

    Bravo! I treba stimulisati natalitet.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP