Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

WORLD VISION

Pomoć u obnovi poplavljenih škola

Autor: Srna | 10.03.2015 - 10:19:00h | Komentara: 0

Organizacija "Vorld vižn" (World Vision) BiH realizovala je projekat pod nazivom "Škole i kutci za decu u poplavama pogođenim zajednicama u BiH", posredstvom Programa brza reagovanja na poplave koje su u maju i avgustu prošle godine zadesile BiH.

Vorld vižn  World Vision

Vorld vižn | Foto: World Vision

Sanirano je 10 poplavama devastiranih osnovnih škola u devet opština, i to u Olovu, Kalesiji, Sapni, Lukavcu, Kaknju, Visokom, Doboju, Petrovu i Čelincu, saopšteno je iz "Vorld vižna".

Uz to, osnovana su dva kutka za decu u opštinama Čelinac i Karanovac, te je pomognuto lokalno obdanište, kao i izgradnja i opremanje igrališta za decu sa posebnim potrebama iz Edukacijsko-rehabilitacionog centra "Gnijezdo" iz Čelinca.

Projekat, čija je vrijednost 234.220 evra, finansiralo je udruženje "Akcija Nemačka pomaže" (Aktion Deutschland Hilft), a značaj za lokalne zajednice u kojima je realizovan višestruk je i dugoročan.

Obnavljanjem poplavljenih škola, više od 3.500 đaka je tokom proteklih meseci uspelo da nastavi nastavni proces u kvalitetnim i primerenim uslovima.

Ovim je deci, koja trenutno pohađaju obnovljene škole, ali i svim generacijama koje će doći, omogućen pristup kvalitetnijem obrazovanju.

Kutci za decu otvoreni su neposredno nakon poplava u 2014. godini. Ovim sigurnim prostorima omogućeno je djeci da nastave da uče i da se razvijaju u toku i nakon krizne situacije.

Projekat je uspješno realizovan u saradnji sa lokalnim zajednicama, menadžmentom škola, te nadležnim ministarstvima obrazovanja.

Podršku projektu pružio je "Vorld vižn" Nemačka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP