Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE POKRENULA POSTUPAK PROTIV FUNKCIONERKE

Pomoćnica ministra kulture u sukobu interesa!

Autor: Ekipa Alo! | 23.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Slavica Trifunović, pomoćnica ministra kulture zadužena za međunarodnu kulturnu saradnju, koja je ujedno i glavni rukovodilac projekta „Milanski edikt 312-2013 Srbija“, krši propise o konfliktu interesa tako što istovremeno obavlja funkciju zastupnika državnog kapitala u izdavačkom preduzeću „Prosveta“ a.d. i ima registrovanu štamparsku radnju, otkriva „Alo!“.

Slavica Trifunović

Slavica Trifunović

Iako je Trifunovićeva u svojoj imovinskoj karti navela da funkciju privremenog zastupnika državnog kapitala obavlja u ime Agencije za privatizaciju, bez navođenja konkretnog podatka u kom preduzeću, u Agenciji za borbu protiv korupcije su bili zatečeni našim pitanjem.

Moguće kazne: Upozorenje, smena ili „po džepu”!


Mere koje se izriču funkcioneru zbog povrede zakona kao što je to slučaj sa pomoćnicom ministra kulture su ili mera upozorenja ili mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje. Istovremeno, za dve povrede zakona koje je izvršila Slavica Trifunović zakon propisuje i novčane kazne od 50.000 do 150.000 dinara.

Na pitanje da li je za obavljanje dvostruke funkcije pomoćnica ministra dobila potrebnu saglasnost Agencije, iz te institucije odgovaraju odrično i najavljuju sankcije.

- Proverom u našoj službenoj evidenciji funkcioner Slavica Trifunović nije tražila saglasnost za vršenje druge javne funkcije privremenog zastupnika državnog kapitala u privrednim društvima, pa smo po službenoj dužnosti otvorili predmet i vodićemo postupak protiv imenovane zbog povrede člana 28 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije - navodi se u odgovoru koji je „Alo!“ dobio iz Agencije.

Trifunovićeva je odlukom Agencije za privatizaciju 16. maja ove godine postavljena za privremenog zastupnika državnog kapitala subjekta privatizacije „Prosveta“ u restrukturiranju. Ona je bila dužna da u roku od tri dana od dana postavljenja zatraži saglasnost od Agencije za borbu protiv korupcije za obavljanje te funkcije. Osim toga, pomoćnica ministra kulture je bila u obavezi da od Agencije zatraži još jednu saglasnost, i to za obavljanje preduzetničke delatnosti dok vrši javnu funkciju, s obzirom na to da je vlasnik štamparske radnje „Inpress“ u Kragujevcu.

U Agenciji za borbu protiv korupcije su nam rekli da im se Trifunovićeva nije obraćala u vezi sa preduzetničkom delatnošću, te da su nakon našeg pitanja „pokrenuli postupak zbog povrede odredbe člana 31 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije“.

Komentar u vezi sa akumulacijom poslova i funkcija Slavice Trifunović iz Ministarstva kulture nismo dobili ni posle nekoliko obećanja da će nam odgovoriti.
 

Šta sve istovremeno radi Slavica Trifunović?
 

1. Pomoćnik ministra kulture za međunarodnu saradnju
2. Rukovodilac projekta „Milanski edikt 312-2013 Srbija“
3. Zastupnik državnog kapitala u preduzeću „Prosveta“ a.d.
4. Vlasnik štamparske radnje „Inpres“ iz Kragujevca

Poslednji komentari
  • danijel Vreme: 23.09.2013 09:01h

    VALJDA IMA I NEKU FUNKCIJU U STRANCI KOJA JU JE I POSTAVLJALA NA SVA OVA MESTA?

  • DSV Vreme: 23.09.2013 15:38h

    IMA ZENSKO JE POPUNJAVA BROJ!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP