Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZATEČEN VEŠĆU

Pomoćnik ministra prosvete: U šoku sam zbog smrti dečaka

Autor: Tanjug | 28.04.2013 - 20:32:00h | Komentara: 1

Pomoćnika ministra prosvete Ljubišu Antonijevića vest o smrti učenika u Vrnjackoj banju za vreme ekskurzije, zatekla je danas upravo u tom mestu, gde je bio drugim povodom, a u izjavi Tanjugu kratko je rekao da je šokiran.

Vrnjačka Banja

Okupljeni posmatraju ceo slučaj | Nenad Božović

- Došao sam u Vrnjačku banju na kongres fizičara i ta užasna vest me je zatekla ovde, u šoku sam - rekao je Antonijević i ponovio da je istraga u toku, u nadležnosti policije i suda.

On je naveo da nema zvanične podatke kako je do nesreće došlo, i istakao da je, prema informacijama do kojih je mogao da dodje, grupa dece, medju njima i 15-godišnji učenik koji je smrtno nastradao, otišla do nedovršenog hotela ''Zvezda 2''.

Antonijević je rekao da je u toku davanje izjave nastavnice, ali nije imao informaciju iz koje su škole u Beloj Crkvi deca ovde na ekskurziji.
Petnaestogodišnji učenik iz Bele Crkve stradao je danas na ekskurziji u Vrnjačkoj banji, a u toku je uviđaj kako bi se utvrdio razlog tragedije, rekla je Tanjugu portparol Policijske uprave Kraljevo Kristina Nikolić. Nikolić je objasnila da je u 13.30 sati prijavljen nestanak 15-godišnjeg dečaka iz Bele Crkve koji je bio na eskurziji, a policijske ekipe su odmah izašle na teren.
Posle sat vremena pronadjeno je telo dečaka kod nedovršenog dela hotela "Zvezda 2", navela je Nikolić.

Uviđaj na licu mesta obavljaju istražni sudija Osnovnog suda u Kraljevu u prisustvu zamenika osnovnog javnog tužioca i pripadnika kriminalističke policije. Uzrok smrti dečaka će, navela je Nikolić, biti utvrdjen nakon obdukcije. Vesna Radomirović iz Višeg suda u Kraljevu istakla je da je dat nalog za obdukciju tela dečaka i da se za sada ne zna uzrok smrti.
"Videćemo šta čhe pokazati istraga", kazala je Radomirović i navela da je, prema postojećim informacijama, poslednji put dečak vidjen oko 12 sati, a po navodima ostale dece najverovatnije je tada bio sam.

Vrnjačka Banja

Telo dečaka odnose na obdukciju | Nenad Božović

Prema njenim rečima, pretpostavlja se da je dečak pao kroz nezaštićeni otvor koji je planiran za lift u tom delu nedovršenog objekta, ali za sada se ne zna razlog kako je došlo do pada.
- Dalja istraga će pokazati razlog kako se dete našlo na tom mestu, da li je nesrećan slučaj ili je bilo eventualnog guranja i kako je došlo do pada u taj deo objekta - navela je Radomirović u izjavi novinarima i precizirala da je dečak pronađen u vodi visine 60 centimetara i da je bio okrenut glavom prema zemlji, odnosno ka vodi.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 29.04.2013 21:24h

    uzas....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP