Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HUMANITARNA AKCIJA

Pomozimo šestogodišnjoj Lani
da pobedi aplastičnu anemiju (FOTO)

Autor: Ekipa Alo! | 03.08.2013 - 14:39:00h | Komentara: 1

Ekipa portala Alo.rs apeluje na sve one koji mogu i žele da pomognu šestogodišnjoj Lani Nikolić kako bi nastavila lečenje u specijalizovanoj bolnici u Rimu i iz bitke sa teškom bolešću izašla kao pobednik.

Lana Nikolić

Lana Nikolić

Naš i vaš omiljeni portal se pridružuje humanitarnoj akciju pomoći šestogodišnjoj Beograđanki Lani Nikolić oboleloj od teškog oblika aplastične anemije.

Zbog stanja u kojem koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije, Lana ne može kao njeni vršnjaci bezbrižno da uživa u detinjstvu, a sve aktivnosti prinuđena je da obavlja uz strogi nadzor roditelja i pod stalnom lekarskom terapijom.
Prema rečima njenog oca Olivera Nikolića, IT inženjera firme “Comtrade”, s obzirom na to da nema srodnog davaoca, Lana je lečena ATGAM-ovim ATG preparatom, koji nije registrovan u Evropi i koji je naručen preko internacionalne apoteke.
- Šansa da Lana odgovori na terapiju je neizvesna. Ukoliko ne odgovori, predlaže se transplantacija koštane srži od identičnog nesrodnog donatora u inostranstvu – objašnjava Oliver, i dodaje: – Lana je 20. jula završila sa ATGAM terapijom i sada čekamo na imunološki odgovor same terapije. S obzirom na lošu krvnu sliku uzrokovanu osnovnom bolešću, dodatno je primila tri transfuzije eritrocita i trombocita – rekao nam je otac male Lane.
Aplastična anemija je bolest uzrokovana time što koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije. Stanje, pored anemije, uključuje i aplaziju. I dok anemija podrazumeva niske vrednosti eritrocita, pacijenti oboleli od aplastične anemije imaju niže vrednosti sva tri tipa krvnih ćelija: eritrocita, leukocita i trombocita.
Najčešći simptomi ove teške bolesti su anemija i malaksalost, bledilo, trombocitopenija (nizak nivo trombocita), koji može prouzrokovati krvarenje i modrice, kao i leukopenija (nizak nivo leukocita), koji može prouzrokovati infekcije.
Redakcija "Alo!" novina apeluje na sve one koji mogu i žele da pomognu maloj Lani, da iz ove bitke izađe kao pobednik, da se što pre uključe u ovu akciju i uplate neophodna sredstva na sledeće račune:
Za dinarske uplate:
Uplata na račun: 160-1-73
Sa pozivom na broj: 51-102-0012682.1
Za EUR/USD uplate:
Banka primalac:
DBDBRSBG
Banca Intesa ad Beograd
Milentija Popovića 7b,
11070 Novi Beograd
Republic of Serbia
Račun primaoca:
IBANRS35160513020158224493
Oliver Nikolić
Cara Lazara 5, Beograd
Za više informacija posetite Lanin sajt www.lananikolic.com
Poslednji komentari
  • Pera Vreme: 03.08.2013 17:44h

    da li moze preko SMS-a? Ostavite neki broj

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP