Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSTOJEĆI APARAT NA IZDISAJU

Pomozimo Specijalnoj bolnici Sveti Sava da dobije novi skener

Autor: A.O. | 14.05.2015 - 15:43:00h | Komentara: 0

Specijalna bolnica za cerebrovaskularne bolesti Sveti Sava pokrenula je Donatorsku kampanju za kupovinu novog skenera, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Svi zainteresovani donatori mogu, u skladu sa svojim mogućnostima, da uplate sredstva na račun broj 840-642667-02 kod Narodne banke Srbije.

skener bolnica lecenje

Ilustracija | Foto: Profimedia

U ovoj bolnici se godišnje zbrine između šest i sedam hiljada pacijenata sa moždanim udarom. Da bi se nastavilo i dodatno unapredilo zbrinjavanje pacijenata, potrebno je unapređenje opreme, a pre svega novi skener, koji košta oko 500.000 evra.
- Bolnica je već nekoliko godina na listi čekanja da se reši ovaj problem, a nema naznaka da će država u skorije vreme moći da finansira kupovinu opreme koja nam je neophodna. Zahvalni smo Ministarstvu na pokroviteljstvu, a ono istovremeno znači priznanje države da nema novca da konkretnije pomogne. Aparat koji je trenutno u funkciji, na izdisaju je i ne zadovoljava postojeće potrebe - istakao je dr Milan Savić, direktor Specijalne bolnice Sveti Sava.
Prema rečima dr Biljane Georgievski Brkić, načelnice Odeljenja Radiologije, savremeni skeneri su brži, imaju bolju sliku i emituju manje značenja.
Kako kaže dr Slobodan Ćulafić, doktor medicinskih nauka i načelnik Odeljenja Interventne neuroradiologije, od dijagnostike i njene preciznosti zavisi koliko će intervencija u sali da traje.
- Vaskularne procedure nisu vezane za godine pacijenta. Moj najmlađi pacijent imao je četiri, a najstariji 82 godine. Ipak, u proseku, radi se o mladim ljudima, jer ih je najviše starosti oko pedeset godina, u još uvek najboljem životnom dobu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP