Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIVNO!

POMOZITE: Spasao papagaja iz Obrenovca i sada traži vlasnike! (FOTO)

Autor: V. Torović | 27.05.2014 - 18:04:00h | Komentara: 0

Beograđanin Jovan Saković(28) ne zna koliko je ljudi spasao te kobne noći kad je vodena stihija pretila da će Obrenovac postati Atlantida, ali je pokazao da je čovek velikog i humanog srca. Ne samo što je pomagao Obrenovčanima da se domognu spasa na suvom, nego je iz tog haosa spasao i malog plavog papagaja.

Jovan i Kića

Jovan i Kića

 - Otišao sam u Obrenovac odmah posle posla u petak 16. maja. Hteo sam da pomognem u evakuaciji, ali sam tamo zatekao užas. Nismo stajali, kao na traci smo čamcima izvlačili decu, trudnice, starije ljude... Negde oko 3 ujutru pomagao sam vojniku da napuni gorivo u vojni čamac dok ne stigne naš. Rekao mi je „ Brate, evo ti ovaj papagaj. Molim te, spasi ga. Vozam ga po poplavljenom Obrenovcu već satima. Sav je mokar i promrzao. Neko dete ga je ponelo sa sobom, sigurno ne može da živi bez njega“ - priseća se Joja Saković, koji je po zanimanju IT sistem administrator.

To nije šnala, nego Kića

To nije šnala, nego Kića

 Spasilac priča da se nije dvoumio ni trena da li da prihvati kavez.
- Nisam imao srca da ostavim pokislu ptičicu. Uzeo sam kavez. Sa sobom sam ga nosio kroz blato, sav taj metež... Počela je da pada kiša, nisam imao čime da ga pokrijem da ne kisne. Na sreću, našao sam foliju od neke pice koju su doneli ljudima da se okrepe. Svi koji su me videli kako nosim papagaja sa sobom, osmehnuli su se - prepričava Saković.
Tigrica papagaj je našao privremeni smeštaj u Jojinom domu. Dobro je, črkuće, veseo je, uči da leti... Umiljat je i već je zavoleo svog spasioca.

Jopvan nije mogao da ostavi lepu tigricu

Jopvan nije mogao da ostavi lepu tigricu

 - Nazvao sam ga privremeno Kića jer ne znam kako se zove. Siguran sam da negde u Beogradu neka devojčica ili dečak pati zbog toga što je izgubio papagaja. Iako sam spreman da Kiću zadržim, jer me je ovaj mali pernasti stvor već osvojio, želeo bih da nađe svog pravog vlasnika. Biće mi žao da ode iz mog doma, jer smo dobri cimeri duže od sedmice, ali... Najdraže će mi biti da vidim radost i osmeh na licu seke ili bate kad ugledaju svog papagaja - kaže spasilac.

Joja je poznat po tome da spasava životinje po Beogradu. Prošle godine je uspeo da spusti mače koje se popelo na drvo visoko 17 metara.

KONTAKT

Vlasnici plavog papagaja mogu da se jave na imejl adresu zivotinje.rs@gmail.com. I da traže Jovanov kontakt. 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP