Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RADIKALI ZAKAZALI MITING U SUBOTU

Ponovo odlaganje: Šešelj stiže u sredu!

Autor: E. A. | 10.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom, najavio je da će Vojislav Šešelj u sredu stići u Srbiju.

Vojislav Šešelj u subotu na mitingu  u centru Beograda

Vojislav Šešelj u subotu na mitingu u centru Beograda | Foto: Emil Čonkić

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj će doći u Beograd u sredu, 12. novembra.
Lajić je objasnio da su doktori tražili još jedan dodatni dan i da se lider SRS sa time složio.


Kako je rekao Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, danas će Šešelju biti kupljena karta i on će u sredu poleteti za Beograd.


Povratak lidera radikala u Srbiju na nekoliko dana je odložila manja medicinska intervencija. Predsednik SRS-a ima ugrađen poseban pejsmejker koji mora da se podesi pre polaska, tvrde „Večernje novosti“.

Osvrćući se na spekulacije u medijima o obavezama srpskih vlasti, Ljajić je napomenuo da Vlada nema obavezu da šalje avion kad se optuženik privremeno pušta na slobodu.

„Vlada se ponaša odgovorno. Dali smo garancije u rekordnom roku. Hteli smo da šaljemo policajce u civilu, kao do sada, ali su u Tribunalu rekli da nema potrebe“, rekao je Ljajić. On je dodao da je Vlada htela da šalje i čoveka iz ambasade u Holandiji, ali je Šešelj i sam rekao da nema potrebe.
„Vlada se ponašala krajnje profesionalno i odgovorno, slali smo lekare i sam premijer je na sednici Vlade rekao da broj lekara nije ograničen, koliko god Šešelj želi lekara da pošaljemo. Vlada se ponašala državnički, humano i moralno“, naglasio je Ljajić. On nije želeo da ulazi u namere Tribunala, ali smatra da je stvar jasna - kad je Hagu to odgovaralo, Šešelj je pušten.

„Sve primedbe koje smo upućivali, oni su sad potvrdili. Hteli su da se oslobode balasta i tereta koji su imali u ovom procesu i sada su iskoristili da to urade iz humanih razloga“, ocenio je Ljajić.

 

Evo koje je uslove Hag postavio Srbiji, zbog Šešelja!  

- Hag je uslovio puštanje Šešelja na privremenu slobodu sa četiri zahteva - da ne utiče na svedoke, da ne remeti postupak u toku, da se vrati na izricanje presude kad veće Haškog tribunala to bude zatražilo, kao i da vrati pasoš - kaže potpredsednik Vlade Srbije.

- Dogovor lekara i Vojislava Šešelja je da je bolje da ostane do utorka da bi se dokumentacija prevela, kao i da bi terapiju koju su mu pripisali Šešelj imao u pisanom obliku – rekao je Ljajić.

- Dogovor lekara i Vojislava Šešelja je da je bolje da ostane do utorka da bi se dokumentacija prevela, kao i da bi terapiju koju su mu pripisali Šešelj imao u pisanom obliku – rekao je Ljajić.

Poslednji komentari
  • Pavle Vreme: 10.11.2014 08:08h

    Tomica nam se nešto ne oglašava, sigurno pomaže Dragici u kuhinji.

  • igor Vreme: 10.11.2014 09:57h

    Dobro doso Vojvodo.

  • ВУК Vreme: 10.11.2014 11:28h

    ŠEŠELJ ANTE PORTAS! :)

  • SuverenaAnonimka Vreme: 10.11.2014 11:34h

    Издајничкој влади треба времена да спреми црвене тепихе и почасти за албанце, да плати тролове који пишу негативне коментаре против Војводе и пробају да са социјаним инжињерингом преокрену јавну мњење против србског Јунака који нам је осветио образ у свету! Али Срби, виде јасно као дан, ко је ко! Не вреди им ништа

  • zika Vreme: 10.11.2014 14:43h

    knjige u sake,a i prst na celo,nema druge pomoci

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP