Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAŠNO!

Ponovo oskrnavljen hram Hrista Spasa u Prištini!

Autor: Srna | 17.06.2015 - 20:37:00h | Komentara: 0

Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska oštro je osudila najnoviji čin skrnavljenja nezavršenog hrama Hrista Spasa u centru Prištine koju je počinila grupa mladih koja se penjala po zidovima nezavršene svetinje i poručila da je duboko zabrinuta zbog nastavljanja zloupotrebe ovog crkvenog objekta, objavljeno je danas na sajtu SPC.

Priština

Priština | Foto: Profimedia

"Eparhija raško-prizrenska insistira da se zaštite verska i ljudska prava njenih vernika i obezbede svi njeni verski objekti", navedeno je u saopštenju.

Iz ove eparhije podsjećaju da je hram Hrista Spasa podignut da bi služio za molitvu i svaka vrsta zloupotrebe tog objekta od nedobronamjernih lica predstavlja pokušaj skrnavljenja i nanosi sramotu društvu i institucijama na Kosovu, jer uprkos više zahtjeva objekat nije policijski obezbijeđen.
"Nažalost, ovaj mučenički hram, koji još nosi brojne rane od više pokušaja miniranja i skrnavljenja, prošle godine zloupotrebljen je za jedan bogohulni muzički spot. Nakon toga je hram na zahtev Eparhije raško-prizrenske zatvoren metalnim vratima. I pored toga, vrata su polomljena pa su se u ovom hramu naselili beskućnici", podsjeća se u saopštenju.
Dodaje se da su metalna vrata nedavno opet osposobljena i hram osveštan, a da su gradske vlasti nedavno saopštile da će crkva biti tretirana kao "poseban slučaj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP