Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MALIŠANIMA PRETI EPIDEMIJA

Poplava fekalija na dečjem igralištu u Grabovici

Autor: Ekipa Alo! | 18.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Meštani sela Grabovice, nadomak Gornjeg Milanovca, zatražili su pomoć Vlade Srbije kako bi zaštitili decu od fekalija koje se izlivaju na igralište, saopštila je juče Mesna zajednica Grabovica.

Mališanima preti epidemija

Mališanima preti epidemija | Foto: Dušan Milenković

Na igralištu, koje su sami meštani izgradili za 150 mališana toga kraja, već dve godine se izlivaju fekalije iz septičke jame koja pripada kući podignutoj u neposrednoj blizini.


Kako je novinarima izjavio Ilija Mijatović, dugogodišnji predsednik Mesne zajednice, zdravlje dece je ozbiljno ugroženo, a igralište neupotrebljivo jer svakog trenutka preti epidemija.

- Sami smo postavili metalnu ogradu, izgradili potporni zid, postavili rasvetu, a sada od opštine ne tražimo ni dinara, već rešavanje porblema ugrožavanja životne sredine - rekao je Mijatović.

Meštani kažu da su se dva puta pismeno obraćali nadležnim opštinskim službama, ali nikakav odgovor nisu dobili, zbog čega su uputili žalbu Vladi Srbije i pozvali novinare, koji su se uverili da je polovina igrališta prekrivena fekalijama i da se širi nesnosni smrad.

Milorad Solujić, načelnik opštinske inspekcije, izjavio je da vlasniku kuće Draganu Jeliću sledi rešenje da u roku od deset dana isprazni septičku jamu ili će biti podneta prekršajna prijava.

- Komunalna inspekcija dve godine se bakće tim problemom i podnošene su prijave sudu, a kuća je legalizovana - rekao je Solujić.

Rajko Nešković, direktor javnog komunalnog preduzeća, rešenje vidi u izgradnji kanalizacione mreže, ali siromašno domaćinstvo nije u mogućnosti da finansira jer nema sredstava ni da prazni septičku jamu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP