Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SARA (10) I DUŠAN (12) GODINU DANA POSLE

Poplava se sećamo po super rođendanu

Autor: J. Jokanović | 15.05.2015 - 21:02:00h | Komentara: 0

Sara (10) i Dušan (12), sestra i brat iz obrenovačkog sela Belo Polje koji su, bežeći od nabujale Kolubare, prethodni rođendan proslavili u privremenom smeštaju u Studentskom domu „Karaburma“, za nekoliko dana ponovo slave.

Ove godine slave  na suvom u sopstvenoj kući: Dušan i Sara

Ove godine slave na suvom u sopstvenoj kući: Dušan i Sara

I dalje se uzbuđeno sećaju prošlogodišnjeg slavlja koje su im priredili studenti volonteri iz ovog doma. I dok su njihovi roditelji Anđelka i Milan strepeli šta će ih sačekati posle katastrofalnih poplava i da li će imati gde da se vrate, za Dušana i Saru je, kako kažu, to bio najlepši rođendan ikad!


- Na našim rođendanima nikada nije bilo toliko ljudi, iako nas je dvoje slavljenika. Mama, tata, baka i nekoliko drugara iz komšiluka. Prošle godine smo imali super zabavu. Uopšte nismo mislili o tome da nismo kod svoje kuće. Napravili su nam tortu, duvali smo svećice i bili smo glavni u domu, svi su prilazili da nam čestitaju - priseća se oduševljeno Dušan, dok mlađa sestra Sara stidljivo potvrđuje glavom. Dok su dvoje slavljenika uživali u nezaboravnoj zabavi koju su im priredili, roditelji su bili zabrinuti zbog situacije kod kuće.

Slavili smo sa njima  pre godinu dana: ALO! 18. maj 2014.

Slavili smo sa njima pre godinu dana: ALO! 18. maj 2014.


- Naša kuća je na uzvišenju, i u trenutku kada smo se evakuisali nije bila potopljena. Međutim, brinula sam gde i kako ćemo se vratiti. Da li će kuća biti poplavljena? Kud ćemo onda? Nisam znala šta je sa majkom i bratom koji je invalid, a koji žive u centru grada. Dušan i stariji sin Nikola su astmatičari, pa sam brinula kako ću s njima u nehigijenskim uslovima, dok se sve ne raščisti. Ipak, srećom, naša kuća je bila netaknuta i vratili smo se posle 10 dana. Sada je sve to iza nas, ali je bilo zaista strašno, jezivo. Ne ponovilo se - priča majka Anđelka.

Dušan i Sara, rođeni na isti dan u razmaku od dve godine, kako objašnjava njihova mama, rođendane inače proslavljaju mnogo skromnije, u kućnoj atmosferi, porodično, a dođe i nekoliko komšijske dece. Tako će biti i ove godine, priča Anđelka.

- Oni su skromna deca, i nemaju nekih posebnih želja. Prošli rođendan je za njih bio poseban doživljaj, pažnja sa svih strana, mnogo dece, ali inače rođendane proslavljamo sa manje pompe. Napravim tortu, okupi se porodica, i tako će biti i ove godine. Trenutno im je glavna preokupacija kraj školske godine - kaže Anđelka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP