Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPET NEVREME

Poplave u Beogradu: Reka odnela tri mostića u Grockoj, potopljeno 40 kuća u okolini! (FOTO)

Autor: D. Ćuruvija | 25.05.2014 - 08:35:00h | Komentara: 4

Jako nevreme je u subotu nešto posle 20 sati pogodilo Grocku i naselja u ovoj opštini, a koliko je nepogoda, koja je došla iz pravca Smedereva, bila snažna, govori i da je nabujala reka Gročica odnela čak tri mostića kod letnje pozornice u centru mesta!

Grocka poplave Foto: Grocka info

Grocka: Bujica na sred ulice Foto: Grocka info

Grom je udario i u trafo-stanicu u Boleču i zapalio je, a bujice vode su tekle Smederevskim putem i ulicama, tako da se saobraćaj teško odvijao iz pravca Beograda prema Smederevu i u svim naseljima.

"Voda je odnela jedan mali gvozdeni most koji je u blizini Doma penzionera, zatim jedan betonski kod PKB kombinata u Ulici 15. maja, i još jedan gvozdeni mostić na reci Gročici. Spasli smo lokale u centru od nabujale reke, tako što smo odmah podigli sve šahte. Takođe je poplavljen bunar u Grockoj, tako da je celo mesto danas bez pijaće vode, a sutra će se znati njena ispravnost", rekao je izvor "Alo" iz Opštine Grocka.

Sinoć je poplavljeno i 20 kuća u mestu Zaklopača u Grockoj, a u tom mestu je voda na put nanela kamenje koje su meštani i dežurne službe morale da sklanjaju. Osim toga, celu noć su tri pumpe crple jezero koje je nastalo kod poznatog restorana "Kod Ljube Trovača" u blizini kojeg je voda prodrla u dve kuće. U mestu Bregaljica su poplavljene neke kuće, kao i u bosanskom naselju u Grockoj.

"Voda je ušla bila do metra u tim kućama, ali neki ljudi nisu hteli da ih napuste. Jedan auto je stao u sred bujice u jezeru kod restorana kod kojeg se napravilo jezilo, a celu noć smo ispumpavali vodu sa tri pumpe. Prodrla je voda u jedan bunar kod PKB, pa smo ga isključili. Nevreme je protutnjalo, a za sat vremena je palo kiše kao za celu noć", rekao je za alo.rs Predrag Janković Zmaj, predsednik Nautičkog kluba "Grocka".

Poplavljeno je 20-tak kuća u Boleču, a takođe vodena bujica je poplavila i neke kuće u Bosanskom naselju u Grockoj, Begaljici i Zaklopači. Saobraćaj se teško odvijao na Smederevskom putu, kojim su tekle prave bujice, kao i u naselju Ritopek. Niz Trgovačku ulicu u Grockoj, bujica je nosila sve pred sobom, a voda je bila do kolena. Na raskrsnici ulica Vase Čarapića, meštani su uz pomoć šljunka, koji je voda donela iz Trgovačke ulice, napravili bedem da im voda ne poplavi kuće.

Grocka poplave Foto: Grocka info

Poplavljeno oko 20 kuća u Boleču Foto: Grocka info


Oko 20 kuća pod vodom u Boleču


Kako saznaje Grocka info portal sa lica mesta, u ulici 8. marta u Boleču, od broja 10. do broja 30. usled velikih padavina, izlila se ogromna količina vode, a da nevolja bude veća kišnica se pomešala sa uličnom kanalizacijom. Članovi opštinskog štaba su na licu mesta, a tamo se nalaze i vatrogasne brigade, kao i pripadnici MUP-a.

Više pumpi je preneseno u tu ulicu, kako bi se voda što pre ispumpala iz ugroženih domaćinstava.

Portal Grocka info je objavio da je veliko nevreme, koje je više sati sata divljalo gročanskom opštinom, napravilo probleme u Grockoj, Zaklopači, Vrčinu, Boleču, Begaljici i Ritopeku. Prema pisanju tog portala,u Zaklopači je, u ulici JNA, u blizini centra poplavljena jedna kuća, a oštećen je i deo glavnog puta o čemu je odmah obaveštena dežurna služba Beograd puta i taj put je bio zatvoren za saobraćaj. Takođe je u svim naseljima tokom jake kiše i grmljavine nestalo struje, a pojedina naselja ostala su bez vode.

Grocka info portal je objavio da se, u ulici 8. marta u Boleču, od broja 10. do broja 30. usled velikih padavina, izlila ogromna količina vode, a da nevolja bude veća kišnica se pomešala sa uličnom kanalizacijom. Vatrogasne brigade, pripadnici MUP-a i članovi opštinskog štaba su odamh izašli na mesta. Više pumpi je preneseno u tu ulicu, kako bi se voda što pre ispumpala iz ugroženih domaćinstava.
Brzom intervencijom dežurnih službi i štaba za vanredne situacije opštine Grocka sanirane se posledice koje su izazvale obimne padavine, a ove ekipe su se sa vodenom bujicom borile celu noć.
Begaljički potok se ponovo izlio i poplavio nekoliko kuća ponovo u Bosanskom nasleju u Grockoj. U Grockoj, kod poznatog restorana “Kod Ljube trovača”, u blizini obale Dunava, stvorilo se jezero koje od ogromne količine vode koje je moralo da se crpi uz pomoć tri pumpe. U 00.52 iz Vrčina je ovom portalu javljeno da je kod neke kuće pored auto puta pao potporni zid.
Poslednji komentari
  • dragica Vreme: 25.05.2014 11:34h

    Treba napomenuti da je ulica Hajduk Stanka u Bolecu (kod poste) takodje poplavljena i voda je nocas usla u kuce a o tome se slabo govori

  • olga Vreme: 25.05.2014 14:02h

    Sve je to božija volja ćutitte i u crkvu na molitvu druge vam nema.Ništa neobnavljajte već pod šatore jer će sledeće godine sve biti ponovo.

  • Bora Vreme: 25.05.2014 20:51h

    Ma nije samo Osmi Mart u Bolecu potopljen a gde je Hajduk Veljkova pa Hajduk Stankova ulica , pa kuce uz Smederevski Put kod poste pa kuce kod Boban Bojan pumpe , informisite ljude kako treba a ne samo tako sturo......... ima jos potopljenih kuca koje su bile tu noc pod vodom....

  • Gorica Vreme: 26.05.2014 07:52h

    Jadni ljudi

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP