Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAKON MESEC DANA ĆUTANJA, IZ DIPOS-A ODGOVARAJU NA PITANJA ALO!:

Popović: Nismo krivi što su
diplomate zapušile WC šolju!

Autor: I. N. | 10.05.2013 - 07:15:00h | Komentara: 0

Do izlivanja fekalne kanalizacije u prostorijama državnog objekta u ulici Kneza Miloša 56 u Beogradu, koji koristi Italijanski kulturni centar, a o čemu je „Alo!“ nedavno pisao, nije došlo krivicom investitora i izvođača radova, tvrde nadležni u DIPOS-u.

Italijanski kulturni centru

Italijanski kulturni centar | Foto: O. Bunić

Iz tog preduzeća, sa mesec i po dana zakašnjenja, poručuju da je upravo tadašnji tehnički direktor DIPOS-a Draženko Buvač, koji je smenjen kada je navodno ukazao na probleme u DIPOS-u, „overio okončanu situaciju i tako potvrdio kvalitet izvedenih radova“. Prvi čovek DIPOS-a Konstadin Popović u dopisu „Alo!” tvrdi da je utvrđeno da je do izlivanja došlo „zbog zapušenja WC šolje od strane zaposlenih u Italijanskom kulturnom centru”, kao i da je u ugovoru sa izvođačem radova predviđena klauzula garantnog roka od dve godine na kvalitet radova. Takođe, prvi čovek tog preduzeća objašnjava da je do pisanja aneksa osnovnog ugovora, o čemu je „Alo!“ pisao, došlo „uz predlog za predugovaranje i obrazloženje dodatnih radova od strane tadašnjeg tehničkog rukovodioca Draženka Buvača i nadzornog organa“ i da o tome postoji dokumentacija. On objašnjava da Buvač nije otkaz dobio zbog toga što je ukazivao na loš kvalitet radova na objektu u ulici Kneza Miloša, već zbog sukoba interesa.


- Tokom agvusta prošle godine, od strane jednog stranog diplomate dobio sam informaciju da je Buvač nudio usluge održavanja objekata u kojem boravi strani ambasador. Tom prilikom ponudio je da te poslove obavlja njegova privatna firma „BG tehnik inženjering“. Draženko mi je to potvrdio - tvrdi Popović. Inače, „Alo!“ je ranije pisao o tome da je DIPOS uložio oko 20 miliona dinara u rekonstrukciju kanalizacije i sanaciju vlage u državnom objektu koji trenutno koristi Italijanski institutu za kulturu. Uprkos tome, na adresu DIPOS-a su dva meseca kasnije stigli vapaji diplomata za pomoć jer su se kanalizacije zapušile i vlaga je probila kroz zidove kancelarija. Projektant i izvođač radova su u izjavi za naš list odbacili krivicu i sumnju u loše izvedene radove, tvrdeći da je u pitanju greška korisnika objekta.

Prvo ćute, pa prete tužbama

„Alo!“ je još 11. marta kontaktirao sa nadležnima iz DIPOS-a u vezi s problemom izlivanja fekalne kanalizacije u državnom objektu koji koristi Italijanski institut za kulturu. Niko iz DIPOS-a se nije oglašavao, sve dok 25. aprila, mesec i po kasnije, nije objavljen tekst „DIPOS bacio 20 miliona, a diplomate u fekalijama”. Tek tada se direktor DIPOS-a Kostadin Popović oglasio demantijem. Inače, više od godinu dana rukovodstvo DIPOS-a odbija da odgovori na desetine škakljivih pitanja o finansijskom poslovanju tog državnog preduzeća.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP