Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OVO JE OVDE BALKAN

Poražavajući podaci: Čak 75 odsto hrvatske omladine neće Srbe u svojoj blizini!

Autor: 24sata.hr / N. G. | 23.04.2013 - 10:16:00h | Komentara: 7

U nedavnom istraživanju sprovedenom u Hrvatskoj, zastrašujući podaci otrklili su da samo sedam posto mladih u dobi od 14 do 27 godina izjavilo je da želi Srbina za bračnog partnera, a samo 15 posto kao suseda.

Nedavno istraživanje Instituta za društvena istraživanja Fridrih Ebert, sprovedeno među 1500 mladih između 14 i 27 godina, dovelo je do poražavajućih podataka.

Poljubac Srbina i Hrvatice koji je postao hit na mrežama

Poljubac Srbina i Hrvatice koji je postao hit na mrežama | Foto: imgur.com

Uprkos primerima ljubavi između dve nacije, kao što je poljubac Srbina i Hrvatice koji je obišao društvene mreže, samo sedam posto mladih izjavilo je da želi Srbina za bračnog partnera, a svega 15 posto bi pristalo da im Srbin bude komšija.

Ono što je još alarmantnije je da je situacija 1999. godine, neposredno posle Oluje bila daleko bolja!

Tada je 13 posto mladih reklo da bi htelo Srbina za bračnog partnera, a 22 posto za suseda, a ako se ovako nastavi, naglašavaju tamošnji stručnjaci, za deset godina mogla bi da se očekuje "nulta tolerancija Hrvata na Srbe".

No, nismo samo mi "na tapetu", Hrvatska omladina ima nizak stepen tolerancije i prema Romima  (70 posto mladih ne bi im dozvolilo da žive u Hrvatskoj), prema homoseksualcima (40 posto ih ne bi želelo u susedstvu), prema Albancima i ostalim Balkancima, a pojačan je i trend netrpeljivosti prema crncima.

Poslednji komentari
  • terasa Vreme: 23.04.2013 11:44h

    ne znam samo koga interesuje to sto nas hrvatska omladina nece...svako bira sa ki ce biti dobar a sa kime ne.

  • anazg Vreme: 23.04.2013 11:54h

    ta istraživanja su obična glupost i laž...iz Hrvatske sam i ovdje ne vlada nikakva antisrpska politika kod mladih,nitko Vas i ne pita tko ste i što..imam frendova srba i nikom to nije bitno...ok,malo se pojačaju tenzija kad je tema rat, ali budući rat nije nikome donio dobro, to je i normalno...ali zato se ta tema i ne započinje i izbjegava...treba ići dalje, a uvijek će biti zločestih ljudi bez obzira na naciju, njima i ne treba davat toliku pažnju i bit će bolje za sve nas

  • anazg Vreme: 23.04.2013 12:18h

    ni za crnce nije istina....ovdje ima jako puno studenata crnaca,druže se sa našima,izlaze u provode i sve normalno, a što se tiče roma...e oni su druga priča,oni samo žicaju i koriste tu jadnu djecu kojih imaju po 15 kom i nek prose i zarađuju preko nih a nebi ni jedan radio, ja radim pa sam si priuštila jedno djete a oni ne pa imaju 15 kom. e njima nedam, neka rade kao i svi,neka zasuču rukave kao i srbin i hrvat i bosanac...treba radit,nema od žicanja ni života a ni poštovanja drugih i sučuti

  • mileta Vreme: 23.04.2013 12:23h

    Te mlade hrvate niko nije obavestio da su uz pomoc amera i svaba isterali srbe iz njihovih kuca,ubijali ,bombardovali kolone izbeglica i da je njihova zemlja natopljena krvlju srba a za tu pravdu ce se Bog pobrinuti kad tad

  • voja Vreme: 23.04.2013 14:13h

    PA SRBIMA JE BITNO DA SLOVENCI ,ITALIJANI AUSTRIJANCI I FRANCUZI VOLE SRPSKI NAROD U SMISLU KOME SU PREDSTAVILI HRVATI, A ZA NJIH SE NETREBAMO TRAUMIRATI JER SU STVARNO NEBITI I SRBIJA MOZE ZIVETI 30 PUTA BOLJE OD HRVATSKE I AKO HR ULAZI U EU. TO JE SAMO JOS JEDNA NJIHOVA SRAMOTA

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP