Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEOGRAĐANINU KOG JE HITNA POMOĆ OSTAVILA DA UMRE JE MALO BOLJE

Porodica: Prijavićemo nesavesne lekare da bismo spasli druge ljude

Autor: S. Đ. | 05.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Slučaj porodice Jove Glumca (74) iz Vinče, dijabetičara, nedavno operisanog od kancera, koga su lekari Hitne pomoći Doma zdravlja Grocka praktično ostavili, bez adekvatnog pregleda, da umre u kućnoj postelji, šokirala je juče srpsku javnost.

Uprava Doma zdravlja Grocka najavila za „Alo!“ da će danas  reagovati povodom slučaja Jove Glumca i lekara Hitne pomoći

Uprava Doma zdravlja Grocka najavila za „Alo!“ da će danas reagovati povodom slučaja Jove Glumca i lekara Hitne pomoći | Foto: Dejan Živančević

Porodica, ogorčena ovakvim odnosom, najavila je podnošenje prijave zaštitniku prava pacijenata. Da li će i kako nesavesni lekar biti pozvan na odgovornost, juče nismo uspeli da čujemo od direktora Doma zdravlja Grocka dr Dragiše Stanojevića. Njegova saradnica nam je poručila da je on na sastanku, ali da bi danas povodom slučaja Glumca mogao da da komentar našem listu.


Gojko, sin Jove Glumca, ispričao je za „Alo!“ da je podnošenje prijave protiv nesavesnih lekara prva stvar koju porodica može da preduzme u ovakvom slučaju, a kako bi se stalo na put katastofalnom stanju u zdravstvu.

- Sigurno ćemo se obratiti zaštitniku prava pacijenata i, u zavisnosti od reakcija, videćemo šta ćemo dalje. Očekujem da direktor Doma zdravlja pozove na odgovornost doktorku koja je pokazala veliku nezainteresovanost prema pacijentu ne samo zato što je to moj otac već da bi se takvo neogovorno ponašanje sprečilo u budućnosti - ukazuje Gojko za „Alo!“.
Njegovom ocu je, podsetimo, u nedelju uveče pozlilo i upao je u komu, međutim, doktorka Hitne pomoći mu tokom posete nije uradila osnovnu dijagnostiku, već je porodici poručila da čovek „umire i da ga puste da umre na miru“, nakon što je pogledala otpusnu listu, gde se vidi da je Jova pre tri sedmice operisan od raka želuca.

- Iako je dijabetičar, nije mu urađen EKG niti izmeren šećer. Urađen je pritisak, ali nam nije saopšten rezultat niti nam je ostavljen izveštaj o poseti. Kada su lekari otišli, majka i ja smo mu kućnim aparatom izmerili šećer i videle da je glukoza ispod minimalnog nivoa. Dale smo mu zaslađenu vodu i tako ga povratili - priseća se Goran, i dodaje da je njegovom ocu sada bolje, da je u stabilnom stanju.
Poslednji komentari
  • ХО Vreme: 05.03.2014 12:58h

    Човек, кад је у коми (дубокој несвести), НЕ МОЖЕ ДА ГУТА! Према томе, прича о томе да су укућанина повратили из коме шећером и водом просто је у колизији са изјавом да је био у коми.

  • Dragana Vreme: 06.03.2014 01:04h

    ;TCOVJEK KOME OPADNE SECER NIJE U KOMI;COVJEK SE POGRESNO IZRAZIO.MOZE DA SE DA SECER I VODA; MOZE DA SE DA KOKAKOLSVEDNO STA SAMO DA JE SLATKO I ONDA SE POVRATI:INACE NAPAD SAM JEDNOM VIDJELA KOD COVJEKA TO JE STRASNO IZGLEDA KAO EPILEPTICNI NAPAD.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP