Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UDRUŽENJE KIDNAPOVANIH I UBIJENIH NA KIM

Porodice traže istinu o ubijenoj deci

Autor: Tanjug | 14.05.2015 - 16:12:00h | Komentara: 0

Porodice Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji obeležile su danas 17 godina od prve otmice na Kosovu i Metohiji, ispred takozvanog srpskog zida plača u Ustanickcoj ulici, poručivši da je istina jedino što traže.

Milena Radević, majka ubijenog Ivana

Milena Radević, majka ubijenog Ivana | Foto: printskrin Jutjub

 
Majka jednog od ubijenih u kafiću "Panda" 1998. u Peći Milena Radević uputila je zahtev da se konačno čuje istina o ubistvu srpske dece u tom kafiću.
"Dolazimo do različitih saznanja u medijima i svakim tekstom pušta se novi rafal u naše nikad zaceljene rane. Istina i pravda može biti samo zadovoljena kada zločin dobije svoje ime, a počinioci i nalogodavci izvedeni pred lice pravde. Ne može se ništa učiniti ćutanjem i ignorisanjem naših poziva da se otkrije istina", rekla je ona.

Kako je naglasila porodice žele samo da saznaju istinu i pozvala istražne i pravosudne organe da okončaju "naknadno ubijanje mrtve dece".
"Mi imamo pravo na to i po ljudskim i po božijim zakonima, a oni na to imaju zakonsko pravo. Licitiranje sa nalogodavcima preko medija oduzima nam i mir i dostojanstvo", rekla je majka ubijenog Ivana Radevića.

Ona očekuje od nadležnih da zločinu u "Pandi" da prioritet i da obezbede uslove da sve institucije uključene u taj proces mogu kvalitetno i nesmetano da obavljaju posao.

Predsednik Udruženja i brat otetog rudara, Simo Spasić naveo je da se danas navršava 17 godina od otmice i prve civilne žrtve, njegovog rođenog brata Žarka Spasića.

Simo Spasić

Simo Spasić | Foto: printskrin Jutjub

 
On je zatražio odgovornost tadašnje vlast i po kom osnovu je iz srpskih zatvora oslobođeno 2.108 albanskih terorista, zločinaca, koji su bili pravosnažno osuđeni.
Prema njegovim rečima, porodice ubijenih i nestalih ogorčene su na odluke Haškog tribunala koji, kako je rekao, ignorišu srpske žrtve, te nijedan pripadnik OVK nije odgovarao za svoje zločine.
"Mi tražimo pravdu za sve one koji se nalaze na ovom srpskom zidu plača. Ovde ima više od 2.500 kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca. I svaka slika gleda u pravcu tužilaštva i traži pravdu za žrtve", rekao je Spasić dodajući da porodice traže da se formira Specijalni sud za zločine OVK.
Medijima su se obratili i otac ubijenog devetnaestogodišnjeg vojnika Vladimira Radoičića na Košarama 30. septembra 1998. Momčilo Radoičić, i otac ubijenog deteta u kafiću "Panda" Vladan Gvozdenović, koji su takođe tražili pravdu i istinu o svojoj ubijenoj deci.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP