Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IVKOVIĆI KRIJU KO IH JE ANGAŽOVAO U KORIDORIMA

Porodično blago

Autor: S. V. - I. K. | 14.02.2015 - 15:00:00h | Komentara: 6

Mala firma familije Branislava Ivkovića, bivšeg socijaliste i novokomponovanog naprednjaka, od 2013. prodaje milionske savete Koridorima Srbije i umesto da objasni kako je bukvalno uletela u ovaj veliki dil, direktorka i vlasnica „CPM konsaltinga“ Ivana Barlov, inače Ivkovićeva ćerka, tvrdi da je ovo državno preduzeće nije angažovalo ni na jednom projektu!

Ivković u prvom  planu i u Boru

Ivković u prvom planu i u Boru | Foto: Ivan Popović

- Naše usluge su bazirane na davanju saveta i pomoći pri realizaciji projekata u Srbiji, ali i na inostranom tržištu, i to isključivo sa stručne građevinske, ekonomske i pravne strane - navodi Barlov u dopisu koji je poslala redakciji „Alo!“.


Šta je Bane radio kod Spaskovskog?


Zanimljivo je da je Branislav Ivković bio prošle godine u prvim redovima prilikom posete premijera Aleksanadra Vučića RTB u Boru, iako se firma njegove ćerke sama hvali poslovima sa ovim državnim gigantom. Direktor ovog basena Blagoje Spaskovski za „Alo!“ tvrdi da je Ivković tamo bio ispred države.
- Bane je tom prilikom bio prisutan ispred Građevinskog fakulteta, koji je dobio posao na izgradnji dela basena, i on je postavljen za šefa nadzora toj grupi ljudi. Dakle, on je tada bio u ime države - kaže Spaskovski. On demantuje da RTB Bor sarađuje sa „CPM“, a na pitanje kako je onda moguće da je ovaj basen među referencama „CPM konsaltinga“, što pretpostavlja poslovnu saradnju, on kaže: „Ne znam, svi vole da se hvale da rade sa nama, jer smo uspešni. Ali to nije tačno. Mi radimo samo sa državnim ustanovama!
 

Ipak, ona nije odgovorila od kada i kako je „CPM konsalting“ dobio posao u Koridorima Srbije, kolika je vrednost dosadašnjih usluga koje su im prodali, kao i na kojim konkretnim poslovima je angažovan Branislav Ivković.

- Kada je u pitanju angažovanje profesora Branislava Ivkovića, reference i učešće na projektima možete dobiti putem zvanične prezentacije Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ili direktno od profesora - napisala nam je ona o svom ocu, kome je formalno gazdarica u maloj porodičnoj firmi od svega četvoro zaposlenih.

U pomenutoj firmi radi i druga Ivkovićeva ćerka Milana, koja je, kako se navodi na zvaničnom sajtu, zadužena za pravno savetovanje. Kako je „Alo!“ otkrio, „CPM konsalting“ je osnovan 2010, ali pravi poslovni bum beleži tek 2013, kada je, zahvaljujući dolasku naprednjaka Dmitra Đurovića na čelo Koridora, uskočio u poziciju zvaničnog konsultanta u realizaciji najvećih i najskupljih državnih projekata.
Firma se posebno specijalizovala za analizu odštetnih zahteva i pokrila ih je sve u ime Koridora. Ovaj vrtoglavi uspeh male privatne firme vidi se i u finansijskim izveštajima objavljenim u registru Agencije za privredne registre, gde se navodi da je „CPM konsalting“ u početnoj godini imao poslovni prihod od svega 857.000 dinara, a 2013. on se popeo na gotovo 19 miliona dinara.

Osim s Koridorima, ova firma familije Ivković među svoje reference nabraja još neka državna preduzeća, poput RTB Bora, Narodne banke Srbije, Ateljea 212, a oključena je i u velike projekte u Rusiji.

Koridori Srbije ni juče nisu našli za shodno da odgovore na naša pitanja: koliko je ugovora dosad potpisano sa „CPM consultingom“, kolika je ukupna vrednost tih ugovora, koji konkretno posao oni obavljaju za Koridore, kako je došlo do saradnje sa tom firmom i da li još neka privatna firma radi iste usluge za Koridore. Juče smo pozvali i direktora Koridora Srbije Dmitra Đurovića, koji nam je kratko odbrusio da ćemo odgovore dobiti, a na pitanje kada, on je prekinuo vezu i više se nije javljao.
Poslednji komentari
  • marko Vreme: 14.02.2015 07:14h

    zanimljiva, ali suplja prica...idemo dalje..

  • cvele Vreme: 14.02.2015 17:55h

    KO sps mrkonja,eto ko.

  • Bujan Vreme: 14.02.2015 18:22h

    Е БРАЋО БРАЋО ШТА НАМ РАДЕ СОЦИЈАЛИСТИ СА ОВИМ БИВШИМ РАДИКАЛИМА,КОЈЕ САВЕТЕ ЗА ГРАДИЛИШТА И ПУТЕВЕ ОНИ ЗНАЈУ ДА ДАЈУ,ПА ТО ЈЕ ЧИСТА ПЉАЧКА.ДОКЛЕ БРЕ ДОКЛЕ ,ДА ИМ БОГ ДА СВЕ ШТО ОНИ САД ДАЈУ НАРОДУ СВИХ ОВИХ ГОДИНА.

  • alpina.. Vreme: 14.02.2015 18:47h

    Proverite deonicu Pirot-Dimitrovgrad...

  • 007 Vreme: 14.02.2015 19:07h

    On I Dejan Popovic bivsi drzavni sekretar u ministarstvu energetike tandem snova samo za uzimanje para. Cim su tu njih dvojica zna se

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP