Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VOJNI PENZIONER VELIŠA PAJEVIĆ IZ NIŠA UHAPŠEN NA KOSOVU

Pošao na slavu, završio u pritvoru zbog kineskog pendreka!

Autor: BRANKO JANAČKOVIĆ | 01.11.2013 - 21:15:00h | Komentara: 2

Kosovska policija uhapsila je vojnog penzionera Velišu Pajevića (58) iz Niša 27.oktobra na administrativnom prelazu kod Merdara nakon što je, po rečima porodice, u njegovom automobilu pronađen manji kineski pendrek i prazna bočica od suzavca i perorez.

Veliša Pajević

Veliša Pajević | Foto: K. Kamenov

Supruga Biserka i sin Marjan kažu da je Veliša odveden do Podujeva navodno da bi platio prekršajnu kaznu ali da je uprkos svemu već šesti dan u pritvoru na Kosovu i da ne znaju za šta je optužen.

-Pošli smo na slavu u Prilužane kod Vučitrna. Prilkom pregleda na administrativnom prelazu sa kosovske strane, u vratima automobila našli su neki mali kineski pendrek, ne veći od 20 centrimetara, praznu bočicu od suzavca i nožić na sklapanje koji koristimo za sečenje lubenice kada smo negde na putu. Ništa od toga nije bilo sakriveno već se nalazilo u vratima automobila. U 17 časova odveli su ga u Podujevo, naš zet je pošao sa njim, prethodno nam je rekao da idu samo da bi platio prekršajnu kaznu. Međutim, nisu ga pustili do danas. On je uhapšen nakon što su čuli da je vojni penzioner i to samo zato što je Srbin, ističe Biserka. i apeluje na premijera Ivicu Dačića i potpredsednika Aleksandra Vučića da se zauzmu kako bi bio pušten iz pritvora, priča Biserka.

Marjan i Biserka Pajević

Marjan i Biserka Pajević | Foto: K. Kamenov

Ona kaže da je u međuvremenu njen suprug prebačen u pritvor u Gnjilanu, da se javio telefonom pre tri dana, ali da ćerka ne može nikako da mu odnese garderobu i lekove.

- Ko zna od kada te stvari stoje u kolima, siguran sam da je moj otac i zaboravio da tako nešto ima u vozilu. Za to se podnosi prekršajna prijava, a njega drže u zatvoru već šesti dan. Zvali smo i OEBS i Euleks, ali niko ništa ne može da nam kaže kada će biti pušten i za šta ga terete, kaže Velišin sin Marjan.
Porodica je alarmirala i crnogorsku ambasadu, budući da Veliša ima njihovo državljanstvo.
Porodica Pajevića navodi da od 1977.godine žive u Nišu i da Veliša nije nikada službovao na Kosovu već je sve vreme sve vreme radio u transportnoj avijaciji na niškom aerodromu.

KPS dostavio odgovor na albanskom
Pokušali smo da od glavnog portparola Kosovske policije Bakija Keljanija dobijemo odgovor zbog čega je Pajević uhapšen, da li je protiv njega podneta krivična prijava, za koje krivično delo i zbog čega je toliko dugo u pritvoru, ali nam je, nakon što smo mu pitanja poslali na dogovoreni mejl, pristigao odgovor na albanskom jeziku! Na osnovu prevoda uz pomoć gugl prevodioca, iz priloženog teksta se može zaključiti da je kod Pajevića pronađena „metalna palica sa natpisom policija, nož i sprej“ i da se vodi postupak pred tužilaštvom.

Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 02.11.2013 12:45h

    Covek ugledan , pilot , toliko godina radio u vojsci i na aerodromu , sa sobom je imao sve sto se tice policijske opreme uvek ..i uvek je prolazio granice bez problema .Sad su nasli da ga terete albanci a zasto ? pita li se ko ? kako je prosao Srbijansku granicu ? , zna se odgovor samo zato sto je SRBIN . Tako je sve u nasim zemljama , kod nas se svi oni krecu slobodnoI i lepo a mi kod njih ? PROBUDI SE SRBIJO !!!!!!!!!!!

  • Marko Vreme: 02.11.2013 12:55h

    Covekk ugledan , u penziji , pilot , vojno lice. Sa sobom je uvek imao policijsku palicu , kapu i slicne predmete nikad pri prelasku granica ga niko teretio nije cak je prosao i Srbijansku granicu, krenuo na slavu kod prijatelja i bas na albansku ovako postupe , da li se pitate zasto ? Covek je imao sa sobom dokumenta izmedju ostalog trn u albanskom oku jeste sto je bio srpski vojni sluzbenik i radio u transportnoj avijaciji , sram nek ih bude ! Probudi se Srbijo vreme je , ne daj da te uniste albanci , bori se za svoj narod ! Uz tebe smo Velisa ! Glavu gore kao sto si 58 godina imao ponos, cast i dostojanstvo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP