Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PORUKE DRŽAVE I BIZNISMENA SA „SRPSKOG DAVOSA“

Poskupljuje mleko, a „Srbijagas” ostaje bez pilića!

Autor: Sanja Đorđević | 14.03.2013 - 23:46:00h | Komentara: 8

Zbog afere „aflatoksin“ poskupeće mleko, a kroz postupak reorganizacije „Srbijagas“ će morati da se odrekne pilićarstva i „Agroživa“, neke su od najupečatljivijih poruka koje su juče uputili učesnici jubilarnog 20. „Kopaonik bizniz foruma“.

Ministarka Zorana Mihajlović prisutne goste počastila bogatim dekolteom

Ministarka Zorana Mihajlović prisutne goste počastila bogatim dekolteom | Foto: Jelena Vučetić

Naime, Slobodan Petrović, direktor „Salforda“, u čijem sastavu posluju „Imlek“ i Subotička mlekara, izjavio je da je afera sa povećanom koncentracijom aflatoksina u mleku nanela ogromnu štetu mlečnoj industriji kroz pad prometa i povećane troškove proizvodnje, što će dovesti i do štete za celu Srbiju kroz pad BDP-a.

Zbog afere „aflatoksin”  mlekari dižu cene, a kroz  postupak reorganizacije gasni gigant će morati da se odrekne „Agroživa”

Zbog afere „aflatoksin” mlekari dižu cene, a kroz postupak reorganizacije gasni gigant će morati da se odrekne „Agroživa” | Foto: Dimitrije Goll


- Zbog takvih okolnosti i cene će rasti. Od početka krize izvoz mleka je na nuli, dok je pre afere samo u Crnu Goru izvoženo mleko u vrednosti od 20 miliona evra godišnje - poručio je Petrović sa obronaka srpske najluksuznije planine, uz opasku da je afera sa mlekom politizovana.

Ministar sakrio telefon, ali podesio vibraciju

Ministar sakrio telefon, ali podesio vibraciju | Foto: Jelena Vučetić


- Nađen je neki način da se napadne postojeća vlast, „Dunav hrana grupa“ nije politički opredeljena, ali kompaniji afera smeta zato što uništava privredu Srbije i što smo sada u celom regionu stavljeni na crnu listu, tako da ćemo imati dugoročne posledice - naveo je on.

A gde je banana?:  Saša Đorđević i  Toplica Spasojević

A gde je banana?: Saša Đorđević i Toplica Spasojević | Foto: Mladen Šurjanac


Ministarka energetike Zorana Mihajlović je sa svoje strane najavila da će uskoro biti potpisani ugovori o izgradnji hidrocentrala na više lokacija u Srbiji. Napominjući da je već započeta korporatizacija Elektroprivrede Srbije radi modernizacije i poboljšanja konkurentnosti, ministarka je najavila da će sa istim ciljem uskoro biti usvojen i plan restrukturiranja „Srbijagasa“.

Ambasadori su  pomno pratili izlaganja

Ambasadori su pomno pratili izlaganja | Foto: Jelena Vučetić


- Biće izdvojene sporedne delatnosti iz kompanije i „Srbijagas“ će se baviti samo osnovnom delatnošću - rekla je Mihajlovićeva, koja je juče bila i u centru pažnje medija zbog zanosnog dekoltea koji je pokazala tokom drugog dana „srpskog Davosa“. Ministarka nije precizirala čega će se „Srbijagas“ odreći, ali prema ranijim najavama direktora te firme Dušana Bajatovića, oni će tokom ove godine morati da se odreknu vlasništva u „Agroživu“, Azotari Pančevo i Metanolsko-sirćetnom kombinatu.

Dragan Đuričin,  profesor Ekonomskog  fakulteta, pokazao  rodoljublje preko  opanaka...

Dragan Đuričin, profesor Ekonomskog fakulteta, pokazao rodoljublje preko opanaka... | Foto: Jelena Vučetić

Privatizacijama i poslovanjem u Srbiji, za razliku od domaćih privrednika, vrlo je zadovoljan hrvatski „Agrokor“, čiji je potpredsednik Ante Todorić istakao da se samo u konkurentnu proizvodnju u poljoprivredi u Srbiji mogu investirati desetine milijardi evra, što je potencijal koji treba iskoristiti.

... dok je ministarka Verica Kalanović prošetala nove skijaške čizmice

... dok je ministarka Verica Kalanović prošetala nove skijaške čizmice | Foto: Jelena Vučetić

Bogdan Lisovolik, šef kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu, izjavio je da nova vlada nije odgovorna za prethodne rezultate i da ima dobru šansu da krene od nule i postavi razumne fiskalne ciljeve koje može da realizuje.

Ambasada SAD: Kupujte novo mleko


Ambasada SAD u Beogradu je za građane svoje zemlje na svom sajtu objavila informaciju o krizi s aflatoksinom u Srbiji. U saopštenju se navodi da Ambasada nema saznanja da li srpsko mleko predstavlja opasnost po zdravlje građana SAD koji borave u našoj zemlji, ali i preporučuje da se preventive radi baci sumnjivo i kupi novo mleko, koje bi trebalo da ima dozvoljeni nivo aflatoksina.

Poslednji komentari
  • jovo Vreme: 15.03.2013 05:48h

    Kakve su ove kraste na kolenima kod estradne ministarke? Sta je to ona radila klececi??? Ma nevidjena bruka i sramota!

  • gradjanka Vreme: 15.03.2013 06:48h

    ovako polugola ministarka samo daje mashti na volju! a skup,,davos,,hahahhaaha, sa sve klopom i muzikom , a naravno sve na trosak gradjana, lici na skup plutajuceg broda!!! izborili se za vlast, pa sad uzivaju!!!!

  • ana Vreme: 15.03.2013 08:06h

    al su ovi namontirani.Ministarki grudi na izvolite kao zvezdi Granda. Kao da su svi Dafina tako se oblače i ponašaju na krv i znoj naroda.Veliko bogatstvo je u pitanju. Plata svaka nekoliko godišnjih radničkih.Ministarki energetike treba 2 sata da se namontira.Ne stigne ni da se pripreni mentalno za posao samo fizički.

  • Igor Milutinovic Vreme: 15.03.2013 08:44h

    Covek koji je unistio Srbiju skandaloznom privatizacijom sedi odmah do guvernera Jorgovanke Tabakovic!O cemu se tu radi?

  • Mila Vreme: 15.03.2013 09:16h

    To samo moze kod nas. Oni se bogatili i prodavali nam mleko koje je najskuplje a sada treba da im pomazem da ga ociste od otrova. Umesto oni nama da plate sto su nas trovali.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP