Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAŽE JOŠ

Poskupljuju gorivo
i gradski prevoz!

Autor: Tanjug | 30.09.2012 - 09:34:00h | Komentara: 0

Cene grejanja i gradskog prevoza u Beogradu od sutra će biti veće za 18,5, odnosno 20 procenata, zbog povećanja cena eneregenata, saopštila je gradska uprava.

Karta za zaposlene preko 3000 dinara!

Karta za zaposlene preko 3000 dinara! | Foto: freedigitalphotos.net

Nova cena grejanja za kvadratni metar stambenog prostora u prestonici iznosi 106,6 dinara uključujući i PDV, dok će pojedinčna karta u gradskom prevozu, umesto 60, koštati 70 dinara, a mesečnu markicu će zaposleni, umesto 2.680 plaćati 3.220 dinara.

Kako objašnjavaju u gradskoj upravi, u odnosu na januar 2011, kada je odobreno poslednje poskupljenje prevoza, cena evrodizela porasla je za 39,6 procenata, cena električne energije porasla je za 11,4 odsto, dok je rast potrošačkih cena bio 13,1 odsto.

Troškovi energenata učestvuju u ukupnim troškovima Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) sa 25 odsto, a grad Beograd će i dalje svakog meseca GSP i privatne prevoznike subvencionisati sa više od milijardu dinara, kako sugrađani ne bi plaćali ekonomsku cenu karata.

Sve veće cene, sve prazniji novčanici

Sve veće cene, sve prazniji novčanici | Foto: freedigitalphotos.net

Cena elektronske karte u pretplati za sve povlašćene kategorije, u koje spadaju učenici srednjih škola, studenti, nezaposleni, žene od 60 do 65 godina starosti, penzioneri, invalidi, izbeglice i interno raseljena lica - neće se menjati. Za učenike osnovnih i osnovnih specijalnih škola prevoz je besplatan.

Poslednja korekcija cene grejanja bila je 1. novembra 2011, kada je grad, imajući u vidu materijalne mogućnosti građana, odobrio povećanje za svega 7,5 procenata, iako je predlog Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske elektrane" bio da grejanje poskupi za 14,6 odsto.
U medjuvremenu, cena mazuta povećana je za više od 30 procenata, gasa za 13,8 odsto, dok su cene hemikalija za pripremu omekšane vode povećane za oko 50 odsto, piše u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP