Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GUŽVA U VIP LOŽI ISPRED PALATE SRBIJA UOČI DANAŠNJE VOJNE PARADE

Poslanici će Putina videti samo na TV!

Autor: Bojana Rajić | 16.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Lista poslanika koji su pozvani na današnju vojnu paradu u poslednjem trenutku drastično je smanjena, pa su, kako „Alo!“ saznaje, poziv da prisustvuju ceremoniji na kojoj će se građanima Srbije obratiti i ruski predsednik Vladimir Putin dobili samo predsednica i potpredsednici Skupštine, šefovi poslaničkih grupa i predsednici Odbora za spoljnu politiku i Odbora za bezbednost. Parlamentarci iz opozicije su juče po skupštinskim kuloarima u parlamentu izražavali nezadovoljstvo zbog ovakvog scenarija, uz opasku „stvarno nema smisla“!

Pripadnici Vojske Srbije danas će  pokazati spremnost  i opremljenost

Pripadnici Vojske Srbije danas će pokazati spremnost i opremljenost | Foto: Goran Srdanov

Šef poslaničkog kluba naprednjaka Zoran Babić u razgovoru za „Alo!“ kaže da je dobio poziv i da će se on i predstavnici ove stranke rado pojaviti na događaju.

Vojska više nije  samo muški posao

Vojska više nije samo muški posao | Foto: Miloš Perić

Desant na Ušću


Popodne je rezervisano za vojno paradiranje, pa će vojna parada „Korak pobednika“ početi u 15.30 ispred Palate Srbija uz počasnu paljbu i intoniranje himne „Bože pravde“, a potom će se prisutnima obratiti Nikolić i Putin. Sledi predaja raporta komandanta vojne parade, kao i padobranski skok - desant, defile pešadijskog ešalona, egzercir garde, defile brodova rečne flotile, motorizovanog ešalona i vazduhoplovnog ešalona i na kraju letački program ruske grupe „Striži“. Parada bi trebalo da se završi do 16.30.

- Ne znam gde ćemo sedeti i da li je to baš VIP loža, bićemo na tribinama. Neko se sigurno ozbiljnije bavio time ko sve treba da bude pozvan, znam samo da su pozivnice dobili predsednica Skupštine Maja Gojković, potpredsednici, šefovi poslaničkih klubova i neki od članova odbora - jasan je Babić. U isto vreme Borislav Stefanović, kao šef poslanika Demokratske stranke, kaže da mu nije jasan spisak zvanica.

- Smatram da je trebalo pozvati još neke ljude, ali mi se u ovom trenutku to ne komentariše - jasan je on.

Bivši ministar odbrane, a sada poslanik DS-a u parlamentu Dragan Šutanovac, pak tvrdi za „Alo!“ da je u pitanju velika sramota.
- Mislim da je ovo velika bruka, pogotovo što nisu pozvali bivše ministre odbrane, a njihova je zasluga što će parada uopšte biti održana. Nisam pozvan, očigledno je da ovima na vlasti smetamo - objašnjava Šutanovac za naš list.

Lider Nove stranke Zoran Živković je dobio pozivnicu, ali kaže da neće prisustvovati paradi.

Ministar Gašić u  kontroli VIP lože

Ministar Gašić u kontroli VIP lože | Foto: Masanori Jošida


- Dobili smo pre neki dan dopis u kojem je traženo da se u roku od tri sata izjasnimo o dolasku. Kada sam pogledao u raspored, video sam da ne mogu da prisustvujem. Danas sam dobio pozivnicu i propusnicu za centralnu ložu - rekao je Živković.

Inače, današnja poseta predsednika Rusije biće njegova treća poseta Beogradu. Ruski predsednik je 2001. posetio Srbiju kao šef države, a 10 godina kasnije i kao premijer. Putin se u Rusiji sastajao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u pet navrata od sredine 2012. godine, a sa premijerom Aleksandrom Vučićem u julu ove godine.

Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: AP

Orden Vladimiru
 

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovaće danas u jednodnevnu posetu Srbiji, a na Aerodromu „Nikola Tesla“ dočekaće ga predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Odmah po dolasku ruski predsednik će se uputiti ka Novom groblju, gde će posetiti Memorijalni kompleks spomenika „Ruski nekropolj“ i položiti vence na spomen-groblju oslobodiocima Beograda. Posle toga je svečani doček Putina ispred Palate Srbija, a potom i bilateralni susreti, tokom kojih će se predsednici Srbije i Rusije sastati „u četiri oka“. Nakon toga biće održana ceremonija na kojoj će Nikolić uručiti predsedniku Rusije orden Republike Srbije na velikoj ogrlici. Odmah zatim sa Putinom će se sastati premijer Srbije Aleksandar Vučić, a uslediće i potpisivanje međudržavnih sporazuma.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP