Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OČAJNI RODITELJI TEŠKO OPTUŽUJU SRPSKI PARLAMENT

Poslanici, deca umiru zbog vas!

Autor: J. Jokanović | 19.12.2014 - 19:45:00h | Komentara: 4

Narodnim poslanicima je, izgleda, sve preče od bolesne dece, jer da nije tako, odavno bi bio usvojen Zojin zakon, koji mališanima obolelim od retkih bolesti omogućava lečenje u inostranstvu. Iako je napisan još pre više od godinu dana, ovaj akt još uvek nije uvršten ni u dnevni red Skupštine Srbije. I dok se ovi mališani svakog dana bore za život, poslanici za godinu dana nisu u stanju da se izjasne!

Za malu Zoju je kasno, ali za druge nije

Za malu Zoju je kasno, ali za druge nije | Foto: RAS

Poslanici ni ove nedelje nisu glasali za stavljanje Zojinog zakona na dnevni red. Zapravo, oni nisu glasali ni protiv, jednostavno su ga, kao i pre - ignorisali. Bojana Mirosavljević, majka devojčice Zoje (8) na čiju je inicijativu zakon napisan, ogorčena je nemarnošću poslanika za pitanje od životnog značaja za decu.


- Znaju li koliko je dece izgubilo bitku jer ga nisu usvojili? Ministar Lončar mi je još u oktobru obećao da će zakon biti stavljen na dnevni red tokom novembra. Složio se da je zakon neophodan. Ogorčena sam. Ljudi, koji bi trebalo da budu u službi građana, izneverili su mene i moje dete. Nek im se ne desi da im životi dece zavise od ljudi poput njih. Polovina nije ni pročitala zakon i nemaju konkretne odgovore zašto nisu glasali. Misle da Dušan Milisavljević, koji je predlagač zakona, time skuplja političke poene! Deca gube dragoceno vreme. U kontaktu sam sa roditeljima, očajni ne znaju šta više da urade. Planiraju da sa svojom bolesnom decom, među kojima ima dosta njih u invalidskim kolicima, dođu pred Skupštinu - ogorčena je Bojana.

Narodni poslanici

Narodni poslanici | Foto: Oliver Bunić


I portal „Bebac“ priključio se organizacijama, građanima i roditeljima preminule Zoje, i traži od poslanika da ga što pre usvoje, a u suprotnom, da vrate svoje poslaničke mandate.

- Vi ste izabrani da predstavljate volju građana, a ne da budete slepi poslušnici svoje stranke. Vi ste plaćeni da osluškujete potrebe sugrađana. Ako niste sposobni da stanete u zaštitu naše dece, ne zaslužujete da predstavljate građane! Učinite nam uslugu i ne ugrožavajte i dalje život bolesne dece i prepustite mandat onima kojima su dečji životi na prvom mestu - poručuju sa portala „Bebac“.

Zoran  Babić

Zoran Babić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Svi su za, samo naravno od toga ništa

Zbog čega se ovako važan zakon još uvek nije našao na dnevnom redu, pokušali smo da saznamo od samih poslanika.
- Grešku, međutim, vidim u predlagaču, kojem je lična promocija najvažnija. On nije ostvario nikakvu komunikaciju sa poslaničkim grupama. Nemamo nameru da se nadgovornjavamo oko ovakve stvari i želimo da nađemo rešenje kako bi svi poslanici bili saglasni - kaže šef poslaničke grupe naprednjaka Zoran Babić. Za razliku od njega, prva dama poslaničke grupe SPS-a Dijana Vukomanović tvrdi da nije ni upoznata sa predlogom zakona.
- Inicijatori su ostvarili selektivni kontakt sa nekim poslanicima. Sa mnom niko nije kontaktirao, očekujem poziv - tvrdi ona, a potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković dodaje da svi hitno treba da se dogovore.
- Pod hitno zakon u proceduru. To je u najvišem interesu naše zemlje - kaže Marinković.

Poslednji komentari
  • BgBoy Vreme: 20.12.2014 01:04h

    Bitno je da u ovoj zemlji političari uživaju, a što deca umiru njih to ne dotiče! Oni putuju po inostranstvu i bahate se sve sa leđa ovog glupog naroda kom i sam pripadam!

  • PANCEVAC Vreme: 20.12.2014 05:58h

    Koliko sam besan na narod zbog SNS SPS i te skupstinske vecine da cu precutati komentar jer ga nece objaviti ali premijeru poslanici imate li vi decu i neka vam je BOG u pomoci.Oprosti im Boze jer neznaju koliko su gresni i oni i njihovi glasaci zbog bolesne dece. Jedini tracak nade za ovu decu je to sto je obican narod human i sto hoce da pomogne jer je to u dusi svakog Srbina koji se ne bavi politikom. Boze cuvaj nam decu.

  • Goran Vreme: 20.12.2014 07:26h

    Ma mi nemamo parlament,samo gomilu gramzivih scorojevica,koji znaju samo za provod da pevaju i da se lepo oblace , a za narod bas ih zabole!!

  • Goran Vreme: 20.12.2014 09:50h

    Vec sam posla jedan koji nije objavljen. Mi nemamo parlament nego udruzenje za obnjivanje gradjana i sticanje licne koristi..Sta su uradili dobro za sve ove godine mislim na sve sastave u poslednjih 30 godina, a vecina njih je prisutna u njemu po 20 godina

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP