Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KADAR SNS IDE NA SUD?

Poslanici odlučuju: Tomić ostaje bez imuniteta?

Autor: Tanjug | 15.02.2014 - 10:43:00h | Komentara: 0

Poslanici republičkog parlamenta na vanrednoj sednici započeli su danas razmatranje predloga da se poslaniku SNS Draganu Tomiću ukine imunitet budući da je osumnjičen za zlupotrebu službenog položaja.

Dragan Tomić

Dragan Tomić | Foto: Dušan Milenković


Parlament zaseda na zahtev 111 poslanika, a jedina tačka dnevnog reda je - Predlog odluke o odobravanju određivanja pritvora i vođenja krivičnog postupka protiv Tomića.

Odluku je predložio skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Tomić, koji je predsednik Izvršnog odbora Univerzal banke, uhapšen je u petak sa još četiri funkcionera te banke zbog sumnje da su je oštetili i pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 1,35 miliona evra i oko 402 miliona dinara.

Beogradska policija u petak je odredila Tomiću zadržavanje do 48 sati.
Prema pisanju štampe, Univerzal banka je od 25. aprila do 30. septembra 2013. odlukom Izvršnog odbora odobrila 122 zajma bez pozitivnog mišljenja Odeljenja za ocenu boniteta, odnosno dužnicima čiji su računi često bili u blokadi.

Nakon imenovanja Tomića za predsednika Izvršnog odbora banke pušten je 81 kredit.

Otkako je Tomić preuzeo upravljanje bankom Izvršni odbor je odobrio 647,6 milijardi dinara klijentima od kojih se očekuje naplata tek manjeg dela potraživanja, a najviše novca u 2013. odobreno je ITM grupi (227,6 miliona dinara), "Industrokomercu" (1,8 miliona evra), "Zemunikum Real Estate" (1,615 miliona evra) i "Medilensu" (600.000 evra)...

Skupština Srbije se još jednom prilikom izjašnjavala o ukidanju imuniteta poslanika i to u slučaju tadašnjeg poslanika DS Olivera Dulića.

Duliću je imunitet ukinut na sednici 8. oktobra 2012. godine jer ga je Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjičilo za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa izdavanjem dozvola za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva.

Skupština Srbije, koja je raspuštena budući da su raspisani prevremeni parlamentarni izbori za 16. mart, može da obavlja tekuće ili neodložne poslove, u skladu sa zakonom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP