Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

A ZAŠTO BRE?

Poslanici traže da ne plaćaju putarinu kad idu na sednice!

Autor: Beta | 12.03.2015 - 14:08:00h | Komentara: 2

Poslanik Jedinstvene Srbije (JS) Petar Petrović zatražio je danas da se poslanicima kada dolaze na sednice Skupštine Srbije omogući nadoknada troškova za putarinu, a sa tom inicijativom složilo se nekoliko poslanika naprednjaka, socijalista, kao i Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

Napalata putarine

"Ne tražim svakog dana besplatnu putarinu već samo kada dolazimo na zasedanja i službeni put. Neka mi kaže neko ime jednog ministra koji ide svojim kolima na službeni put i plaća sam putarinu", rekao je Petrović na sednici Odbora Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.
On je naveo da poslanici koji putuju iz Vranja i Leskovca na sednice parlamenta i odbore mesečno imaju troškove i 20.000 dinara za putarine, a da oni koji su iz Beograd i okoline te troškove nemaju i da on samo traži ravnopravnost.
"Nije korektno da poslanici koji prelaze i 200 ili 300 kilometara budu poslanici drugog reda", rekao je Petronijević i zatražio da Odbor zauzme stav o tom pitanju.
Sa Petrovićem su se složili i neki poslanici Srpske napredne stranke, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Socijalisticske partije Srbije, dok je predsednik Odbora Zoran Babić (SNS) rekao da će on ipak da plaća putarinu i da ne vidi razlog zašto bi se razlikovao od drugih građana.
Poslanik SNS-a Saša Maksimović kazao je da iz Zrenjanina putuje, da
nažalost odatle do Beograda nema autoputa i da zato ne plaća putarinu, ali da se solidariše sa stavom Petrovića. Poslanik SNS-a Ljubiša Stojimirović rekao je da je iznenađen odlukom da poslanici od 1. marta plaćaju putarinu, navodeći da oni
ne dolaze samo u Skupštinu na sednice već da imaju obavezu da obilaze glasače i građane po Srbije da vide kako žive.

Napalata putarine

Poslanica PUPS-a Mira Petrović rekla je da je ona iz Beograda, ali da misli da putarinu ne treba da plaćaju ni poslanici ni ministri.
"Jasno je koliko ima ministara i poslanika - 15 ministara i 250 poslanika i izabrani smo na te funkcije da obavljamo svoju dužnost", rekla je Mira Petrović.
Poslanik SPS-a Milisav Petronijević pitao je da li ministri idu svojim autom na službeni put i da li im putarinu plaća ministarstvo ili oni iz svog džepa.
Predsednik Odbora Zoran Babić kazao je da će naredne sednice odboru biti dostavljen dokument koji je uputilo preduzeće "Putevi Srbije" Skupštini o tome da od 1. marta i poslanici plaćaju putarinu i naglasio da nije u redu da o tome Skupštinu obaveštava referent tog preduzeća. On je, međutim, naveo da ne treba praviti razlike između građana Srbije i poslanika.
"Ja ću i dalje plaćati putarinu jer je plaćaju i svi drugi građani pa ne vidim zašto bi to meni smetalo", kazao je Babić.
Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture naložilo je nedavno "Putevima Srbije" da od 1. marta svi državni organi moraju da plaćaju putarinu, osim policije, vatrogasaca, vojske i Hitne pomoći.
Poslednji komentari
  • sima Vreme: 12.03.2015 16:00h

    nista nemojte placati, sve vam je dzabe. od hrane pa do nerada. a plate su vam redovne. as ta mi to boje zivimo gospodo od kada ste na vlasti. ma bre sve da placatate, kao i svi ostali gradjani . imate platu za taj vas nazovimo rad i dosta.

  • miki Vreme: 13.03.2015 10:52h

    Sednu četvoro u jedan automobil a svi naplate troškove putovanja! Zašto ne putuju vozom ili autobusom pa onda naplate troškopve putovanja. Ovo bi im, pored ušteda, omogućilo i da uživaju u našem, kvalitetnom, javnom prevozu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP