Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŽIKA GOJKOVIĆ IZ SPO SKVASIO SE NA BOGOJAVLJENJE

Poslanik dobio upalu mišića plivajući za krst

Autor: M. Keranović | 21.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

„Sve me boli, imam upalu mišića, ali sam i srećan jer sam ostvario svoju višegodišnju želju. Osećam se kao preporođen, ali ne mislim da to više ponovim“, priča za „Alo!“ poslanik SPO-a Žika Gojković, koji je u ponedeljak, u rodnom Somboru, plivao za Bogojavljenski krst.

Žika Gojković iz SPO skvasio se na Bogojavljenje

Žika Gojković iz SPO skvasio se na Bogojavljenje

- Bio sam fizički nepripremljen. Poslednjih godinu, dve zbog brojnih obaveza koje imam, nisam toliko fizički aktivan kao ranije. Iako nikada pre nisam imao problema sa pritiskom, taj dan sam imao 190 sa 110, verovatno zbog adrenalina, pa sam dva puta potpisivao izjavu doktoru da želim da skočim u vodu. To samo ukazuje kolika je bila moja želja da plivam za Bogojavljenski krst.

Voda je bila veoma hladna, a ništa prijatnije nije ni kad se iz nje izađe. Ali taj osećaj kad skočite i zaplivate i zadovoljstvo kad doplivate do cilja je neopisivo. Bilo je divno videti i sve te, većinom mlade ljude koji su plivali zajedno sa mnom. Najmlađi učesnik bila je devojčica od osam godina - kaže Gojković, koji je, inače, bio četvrti.

Žika Gojković

Žika Gojković | Foto: RAS


Porodicu i najbiže prijatelje je tek veče pre Bogojavljenja obavestio da će plivati, a sve kako ga ne bi sprečili u tome.

- Naravno da su najbliži bili zabrinuti, ali sada, kada se sve završilo, drago im je što sam ispunio svoju dugogodišnju želju. Ni uspeh nije zanemarljiv. Međutim, nisam ja više u tim godina, a i jednom je bilo dovoljno. Inače, u mojoj porodici veoma se poštuju svi pravoslavni običaji, što je sa jedne strane podstaklo moju želju da budem jedan od učesnika. Sa druge strane, kao presednik Sportskog Saveza grada Sombora, koji je bio jedan od organizatora tog takmičenja, nisam želeo da sve to posmatram sa strane već i da sam budem deo toga - navodi Gojković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP