Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAPREDNJAK MUKICA:

Poslanik duguje za komunalije 438.000!

Autor: I. A. - B. J. | 22.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Direktor niškog „Vodovoda“ i narodni poslanik Dejan Andrejević (SNS) za vodu, grejanje, odvoz smeća i ostale komunalne usluge duguje ukupno 438.836 dinara, otkriva „Alo!“.

Dejan Andrejević je široj javnosti postao poznat pre nekoliko meseci, kada se saznalo da obavlja čak sedam različitih funkcija

Dejan Andrejević je široj javnosti postao poznat pre nekoliko meseci, kada se saznalo da obavlja čak sedam različitih funkcija | Foto: Konstantin Kamenov

Prema dokumentaciji do koje je došao naš list, Andrejević je sa JKP „Objedinjena naplata“ dva puta sklapao ugovor o otplati duga, ali kasni i sa plaćanjem rata i sa plaćanjem tekuće potrošnje.


Andrejević: Izvršavam obaveze u Skupštini!
„Alo!“: Imamo informaciju da za komunalije dugujete 438.000 dinara?
Andrejević: Mmm, nemam imovinu, tako da ne dugujem.


„Alo!“: Potpisali ste ugovor, korisnik ste stana koji se vodi na vašu majku i prihvatili ste dugove.


- Da li ja plaćam tuđe dugove, to je moja privatna stvar. Ako je nešto službeno, službeno mi se obratite, ako je privatno, nemate pravo.


„Alo!“: Vi ste funkcioner, imate malo drugačije pravo privatnosti. I obaveze, nadamo se da redovno izmirujete svoje obaveze. Ne bismo zvali nekog građanina zbog njegovih dugovanja. Vi ste ipak narodni poslanik.


- Ja kao narodni poslanik izvršavam svoje obaveze u Skupštini redovno.


„Alo!“: A da li izvršavate prema komunalnim preduzećima? Imamo informaciju da niste plaćali redovno po ugovoru?


- Hvala što ste pozvali, obratite mi se službeno...

Stan na koji se odnose dugovanja vodi se kao vlasništvo Dejanove majke, ali da ga on koristi potvrđuje i pisana izjava u koju je „Alo!“ imao uvid.

Prvi ugovor za dug od 334.592 dinara Andrejević je potpisao 31. januara 2013. godine i obavezao se da će taj dug izmiriti u 97 mesečnih rata.

Međutim, kako dalje saznajemo, ugovor nije ispoštovao i nije uredno plaćao, te je kasnije potpisao novi.


- U to vreme bio je šef kabineta gradonačelnika i tada je sklopio prvi ugovor kojim priznaje dug, ali ne plaća redovno. Krajem 2013. njemu je „Objedinjena naplata“ dozvolila da sklopi novi, ali, prema mojim informacijama, takođe ne plaća redovno - kaže naš sagovornik.
Direktor „Vodovoda“ 31. decembra 2013, poslednjeg dana za sklapanje ugovora, potpisuje novi ugovor i priznaje dug od 452.584 dinara, koji ovog puta potpisuje na 48 mesečnih rata.

- I ta dugovanja plaća sporadično, tako da je 10. jula 2014. platio ratu koja je dospela u martu, pa je ukupno dugovanje po ugovoru 414.866 dinara, a kasni sa plaćanjem četiri rate, što je 37.720 dinara. Ni redovna dugovanja, koja su nastala nakon potpisivanja ugovora, ne plaća potpuno redovno, pa je do početka avgusta bio dužan više od tri računa, odnosno ukupno 33.636 dinara. Stan se vodi na Andrejevićevu majku, ali je oba puta ugovor za reprogram duga potpisivao Dejan na osnovu njenog ovlašćenja - kaže naš izvor.

Andrejevićeva dugovanja prema informacijama do kojih je došao „Alo!“

Andrejevićeva dugovanja prema informacijama do kojih je došao „Alo!“

Andrejević je odbio da iznosi detalje o dugovanju, rekavši da „nema imovinu niti ima dugovanja“. Na konstataciju novinara „Alo!“ da je potpisao ugovor i izjavu da je korisnik stana koji se vodi na njegovu majku kojom je prihvatio i dugove, Andrejević je odgovorio:
„Da li ja plaćam tuđe dugove, to je moja privatna stvar“. Juče nismo mogli da dobijemo zvaničnu izjavu iz JKP „Objedinjena naplata“ o tome da li Andrejević ima dugovanja na svoje ime, kolika su, kao i da li ih redovno izmiruje. Direktorka Jelena Stojanović obećala je da će dostaviti odgovore u zakonskom roku. 

A pored svega ovog Andrejević je i direktor rođenom bratu a o tome čitajte OVDE, takođe on je za samo dva meseca naplatio skoro 2.500 evra kao troškove puta iz Niša u Beograd na sednice Skupštine a o tome čitajte OVDE. Takođe je bitno pomenuti da isti čovek sedi u sedam fotelja i 17 grupa prijateljstava a o tome opširnije OVDE.

Poslednji komentari
  • Niko Vreme: 23.08.2014 00:05h

    40 godina je moj otac radio u inostranstvu ja on i cela njegova porodica, stelkli smo toga puno radeci i samo radeci, al vala ti bre pretera. Za 10 godina vladavine u rs si zaradio 1,4 miliona ja moge samo sanjati. Pa bre jer mislis da su svi ludi.

  • Niko Vreme: 23.08.2014 00:06h

    40 godina je moj otac radio u inostranstvu ja on i cela njegova porodica, stelkli smo toga puno radeci i samo radeci, al vala ti bre pretera. Za 10 godina vladavine u rs si zaradio 1,4 miliona ja moge samo sanjati. Pa bre jer mislis da su svi ludi.

  • slavko Vreme: 23.08.2014 00:23h

    što se mi pravimo,naivni kada na tudjoj nesreći se zaradjuje,to je oduvek bilo. što neko nekaže istinu,šta se mi tu foliramo. svaki dinar je krvavo skupljen,koje hiljadu dece može da se izleče,vi od tih dvoje pravite uvažene starlete. umesto da im se svaki dinar oduzme i podjednako podeli svim bolesnim mališanima. pozdrav!

  • milan948 Vreme: 23.08.2014 06:35h

    Ovo nema nigde. Ko je uopšte dozvolio da ovaj tip ovoliko duguje? Sad bi ja od njega sve ovo naplatio.

  • lola Vreme: 23.08.2014 13:41h

    a deluje tako inteligentno(kao da su vucic zajedno pobegli) ko bi reko da je prevarant,i to jos iz sns_a,i verovatno vucicev savetnik !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP