Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŽIKA GOJKOVIĆ „ZABORAVIO” PLATU U „M:TELU“

Poslanik krije primanja od 3.000 evra!

Autor: Ekipa Alo! | 11.07.2015 - 16:20:00h | Komentara: 1

Poslanik i potpredsednik SPO Žika Gojković, koji je ovih dana dospeo u žižu javnosti zbog veze sa „Plejboj zečicom“ Slobodankom Tošić, u svojoj imovinskoj karti ne navodi naknadu koju dobija za članstvo u crnogorskom “M:telu”.

Gde troši  novac: Žika  Gojković

Gde troši novac: Žika Gojković | Foto: RAS

Naime, na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije istaknuta je samo njegova plata koju prima u Skupštini Srbije, i to “skromnih” 100.000 dinara mesečno. Gojković je inače član Odbora direktora u “M:telu”, koji je ćerka firma “Telekoma Srbije” u Crnoj Gori.


U Agenciji za borbu protiv korupcije navode da ih poslanik Gojković nije obavestio da obavlja posao člana Odbora direktora “M:telu”.

- Funkcija člana Odbora direktora “M:tel Crna Gora“ nije javna funkcija u smislu Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. Proverom službene evidencije Agencije za borbu protiv korupcije je utvrđeno da Žika Gojković nije obavestio Agenciju o tome da obavlja posao člana Odbora direktora “M:tel Crna Gora“. Agencija će u postupku prethodne provere utvrditi da li u konkretnom slučaju postoje uslovi za pokretanje i vođenje postupka za odlučivanje o tome da li postoji povreda Zakona o Agenciji - stoji u odgovoru koji je “Alo!” juče dobio iz Agencije.

Mediji su i ranije pisali o ovom slučaju i navodili da Gojković za tu funkciju prima vrtoglavih 3.000 evra, što je on demantovao, navodeći da prima “samo” oko 300-500 evra. Poslanik Gojković se tada pravdao da je sve uredno prijavio Agenciji, pa čak i nudio dokaze da je prijavu obavio. Međutim, prema odgovoru koji smo juče dobili iz Agencije, Gojković ovu funkciju još uvek nije prijavio.

Ono što je na sajtu Agencije jasno navedeno jeste da je Žika Gojković vlasnik polovine trosobnog stana od 73 kvadrata koji je stekao kupovinom i garaže od 15 kvadrata, koju je takođe kupio. Potpredsednik SPO je uredno prijavio i svoj automobil “pežo 407” 2006. godište, koji je takođe kupio. Gojković je prijavio da nema ušteđevinu.

Opasna misica: Slobodanka Tošić

Opasna misica: Slobodanka Tošić

Blizak sa misicom ubicom!


Mediji su proteklih dana u više navrata Gojkovića dovodili u vezu sa Slobodankom Bobom Tošić, koja je optužena u aferi “Lutka”. Tošićeva je jedna od 24 optuženih u predmetu u kojem se većini sudi za neka od najtežih krivičnih dela počinjena na području BiH, odnosno pet teških ubistava, milionske oružane pljačke, razbojništva, pranje novca.
Konkretno Tošićeva, kao devojka Darka Eleza, jednog od optuženih, osumnjičena je da je u aprilu 2006. godine učestvovala u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale, koji je tom prilikom ranjen sa više metaka. Prema optužnici, Tošićeva je Ždralu navukla na dogovoreno mesto, gde je izvršen atentat na njega. Uhapšena je u Hrvatskoj, nakon čega je izručena Bosni i Hercegovini.

Poslednji komentari
  • soko Vreme: 11.07.2015 18:02h

    Završiš Megableju, učlaniš se u SPO i da te Bog vidi! A vi, što čekate po biroima, pakujte se sa svojim diplomima iz ove zemlje bezočnisti, besramlja, zakulisnih mahinacija, starleta....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP