Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAŽIO SNIMAK IZ SKUPŠTINSKE SALE KAKO BI UTVRDIO ŠTA SE DOGODILO

Poslaniku DS ukradena pa
vraćena poslanička kartica

Autor: Tanjug | 03.04.2013 - 18:46:00h | Komentara: 0

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević izjavio je da mu je danas u jednom trenutku skupštinskog zasedanja ukradena poslanička kartica, koju mu je skupštinska stručna služba potom vratila, zbog čega je od predsednika parlamenta Nebojše Stefanovića zatražio da se utvrdi šta se tačno dogodilo.

Srđan Milivojević

Srđan Milivojević | Foto: Zoran Raš

Milivojević je zatražio od rukovodstva parlamenta da mu se omogući uvid u snimak iz skupštinske sale, kako bi se utvrdilo ko je uzeo njegovu poslaničku karticu. Milivojević je upitao da li je to način "da se opozicija spreči da govori u Skupštini". Predsednik parlamenta naveo je u nastavku sednice da ga je generalni sekretar Skupštine Jana Ljubičić obavestila da je služba pronašla Milivojevićevu karticu i najavio da će se utvrditi sve okolnosti vezane za nestanak kartice.

- Neću dozvoliti da bilo ko bude sprečen da govori u Skupštini. Molim sve poslanike da ne uzimaju tuđe kartice i da svoje kartice nose sa sobom. Apelujem na druge poslanike da dopuste da služba uzima one kartice koje su ostavljene u jedinicama i vrate ih poslanicima - naveo je Stefanović. On je saopštio da Milivojevićeva kartica, od trenutka nestanka do momenta kada mu je vraćena, nije bila korišćena, a time ni zloupotrebljena.
Poslanici SNS su naveli da je poslanik DS prekršio Poslovnik, jer je karticu ostavio u jedinici, a trebalo je da je ponese sa sobom, kao i da pretpostavljaju da ju je neko uzeo da bi poslanike podsetio na tu obavezu ili da se našali sa njim. Poslanici SNS su uoči pauze ukazali da su se neke kartice nalazile u jedinicama na mestima gde sede članovi određenih poslaničkih grupa, iako poslanici nisu bili u sali.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: FoNet

- Osim kolege Milivojevića, bez želje da ga izazivam na repliku, više nikoga nema tu. Neke poslaničke jedinice su oborene i da li unutra postoje kartice ili ne postoje - zbog nekog prethodnog iskustva i iz nekih fenomena kada se glasalo iz Bodruma, Atine, izražavam sumnju da opet može nešto sa tim karticama da se uradi, što nije ni po Poslovniku, ni po pravilima, ni po zakonima Srbije - rekao je zamenik šefa poslanika SNS Zoran Babić.

Babić je pozvao stručne službe da reaguju i te kartice izvade.
U Skupštini Srbije u toku je objedinjena načelna rasprava o zakonskom predlogu o zaključivanju i izvršavanju međunarodnih ugovora i o ratifikaciji tri međudržavna sporazuma.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP