Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROMENE U ZOO VRTU

Posle 28 godina smenjuju Vuka Bojovića!

Autor: Blic | 08.06.2014 - 20:34:00h | Komentara: 6

Ivan Sočo, sekretar za poljoprivredu Beograda i odnedavno predsednik Skupštine Zoo vrta, sutra će sa gradskim čelnicima razgovarati o smeni Vuka Bojovića, saznaje “Blic”.

Vuk Bojović

Vuk Bojović | Foto: Masanori Jošida

Nakon što su se za manje od mesec dana u beogradskom zoo-vrtu dogodila dva incidenta sa vukom, gradska vlast razmišlja o njegovoj smeni.
Formalno imaju problema da to sprovedu, pa planiraju da prvog čoveka zoo-vrta pozovu da sam podnese ostavku.

Uprkos incidentima koji su ga pratili još od 1987. godine, kada je iz Zoo vrta dvaput pobegao majmun Sami, Bojović je stekao veliki ugled jer je vrt uvek punio novim životinjama i poboljšavao prilike u kojima su obitavale. Afera koja ga je pratila 1990. godine, kada se dovodio u vezu sa švercom životinja, takođe je pala u zaborav čim su u vrt stizali novi medvedi i tigrići, a činjenica je i da je Bojovićevom zaslugom Srbija postala svojevrsni Centar reprodukcije retke vrste belih lavova.
- Tačno je da ćemo se sastati i razmatrati rad zoo-vrta. Propusta je bilo, ali je neozbiljno da sada govorim o eventualnoj ostavci Bojovića kada sam tek pre nedelju dana postavljen na mesto direktorka Skupštine zoo-vrta - odgovara Sočo za “Blic”.

Nova vlast u gradu je otkrila brojne propuste u zoo-vrtu, od toga da ovo preduzeće ne izdaje fiskalne račune za karte do toga da nemaju tačan popis životinja, da se ne zna kako se kupuju životinje i hrana, te da čak ni kavezi nisu u vlasništvu zoo-vrta.

Interesantno je i da je Sočo u aferi s aflatoksinom smenjen sa mesta direktora Uprave za veterinu. Tada je rečeno i da je njegova smena dokaz da nema privilegovanih, ali se Sočo i nakon toga našao na mestu sekretara za poljoprivredu Beograda.

Ipak, vlast u Beogradu još nema nijednog kandidata koji bi mogao da zameni Bojovića a koji se iole razume u to kako zoo-vrt funkcioniše. Jedna od ideja je i da zoo-vrt pripoje gradskom javnom preduzeću “Beogradska tvrđava”, gde bi zamenik direktora tog preduzeća bio i direktor zoo-vrta. Međutim, postavlja se pitanje koliko bi i to rešenje bilo dobra zamena za Vuka koji je već 28 godina na čelu zoo-vrta.
Poslednji komentari
  • prosvetar Vreme: 08.06.2014 21:00h

    Smenite čoveka i rasturite taj vrt. Još to niste rasturili u ovoj napaćenoj zemlji.

  • grada Vreme: 08.06.2014 21:28h

    Ostavite coveka na miru

  • Vranjanac Vreme: 08.06.2014 21:50h

    Pa dobro eto 28 godina nije malo,hvala coveku i idemo dalje!

  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 09.06.2014 00:31h

    Kada je smena patrijarha.Ako je gospodin Vuk nešto uradio protiv zakona treba ga smeniti / ako imate zamenu /Predlog bi mogao biti da do daljnjeg to obavlja neko ko je iz prvih redova SNS recimo Babić koji sve zna kao Velja Ilić

  • rocko Vreme: 09.06.2014 06:51h

    svasta,ostavite coveka da radi svoj posao,pazite,stvar je veoma osetljiva,u pitanju su zivotinje,a vi sa njima ne znate da radite,a ne ljudi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP