Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MATIČARI OTVORILI STARU RANU LJILJANI MILOVANOVIĆ

Posle 36 godina dobila krštenicu za mrtvu ćerku!

Autor: S. Milenković | 26.06.2013 - 23:20:00h | Komentara: 6

Kruševljanka Ljiljana Milovanović više od 30 godina živi u Kanadi. Pre dve godine doživela je šok u u matičnoj službi u Kruševcu koji joj je promenio život. Pored izvoda iz knjige rođenih za sebe, ćerku i supruga, dobila je i izvod za bebu za koju je verovala da je umrla odmah posle porođaja 3. marta 1975. godine!

Ljiljana  Milovanović: Hoću da znam  da li mi je dete živo

Ljiljana Milovanović: Hoću da znam da li mi je dete živo

- Tražila sam izvod iz knjige umrlih za bebu, a dali su mi izvod rođenih za dete za koje sam 38 godina verovala da je mrtvo. U izvodu je pisalo „bez imena“, kao i moji i suprugovi podaci - objašnjava Ljiljana.


Ljiljana se prvi put porodila carskim rezom 3. marta 1975. godine i rodila je devojčicu. Posle porođaja bila je u teškom stanju, a njoj i suprugu je rečeno da je beba umrla dva sata posle porođaja. Godinu i po dana kasnije rodila je ćerku Suzanu, koja kao i roditelji sada živi u Kanadi.

- U protekle dve godine četiri puta sam dolazila u Srbiju tragajući za raznim dokumentima, a većina je još više raspirila moju sumnju. Iz Istorijskog arhiva sam dobila dve prijave bebe. U prvoj, koja je zavedena 4. marta, piše da sam se porodila 3. marta 1975. godine u 16.20 i da je beba živa.

Dobila dve  prijave za bebu

Dobila dve prijave za bebu

U drugoj prijavi, na kojoj je moj potpis falsifikovan, stoji da sam se porodila 3. marta u 16 sati, a ova prijava je u delovodnik zavedena tek 1. aprila! Pomoću ličnih kontakata uspela sam da dođem i do protkola beba, u kojem piše da je beba rođena živa, da je proplakala, čak i da je dobila BSG vakcinu, koja se obično daje pred izlazak iz bolnice.
Hoću da nađem dete ako je živo. Ne interesuje me ko je to uradio, ali ne mogu više da živim u neizvesnosti, jer mi se život u poslednje dve godine potpuno preokrenuo - očajna je Ljiljana Milovanović.

Zastareo slučaj


Porodica Milovanović je pokušala da preda i tužbu sudu, ali su odbijeni uz obrazloženje da je slučaj zastareo. Ljiljana je pokrenula i grupe na „fejsbuku“ „Bitka za nestale bebe“ i „Stolen babes in Serbia“. Obraćala se i međunarodnim organizacijama i institucijama, ali su joj rekli da prvo mora da prođe proceduru u svojoj zemlji.

Poslednji komentari
  • LiljANA Vreme: 27.06.2013 05:38h

    Ovo je jako sinptomaticno. Neko bi u Srbiji trebao time da se pobrine, Meni je umro sin od dva ipio meseca , ali, ja sam moju bebu obikla,ispratila, sahranila u porodicnoj grobnici...Placem dok vam ovo pisem....

  • Branko Vreme: 27.06.2013 07:39h

    Ima doktora Nikolića iz Loznice svugde po Srbiji , izgleda !!!

  • Ljiljana Vreme: 27.06.2013 09:22h

    Vec dve godine se borim sa visoko stepenom korupcijom i birokratijom da bi dosla do ISTINE. Zasto odgovorna lica nasih drzavnih ustanova i dalje beze ,skrivaju se pred mojim zahtevima da me licno prime ili dostave moje licne podatke koje bi medicinski mogli da dokazu da je moja cerkica stvarno umrla posle rodjenja. Za sada sva dokumentacija koju sam uspela da skupim negira njihovu izjavu pre 38 godina da je moje dete mrtvo rodjeno .

  • Ljiljana Milovanovic Vreme: 27.06.2013 10:18h

    Ironicno je sto ce sutra u Krusevcu slaviti najveci srpski praznik Vidovdanski Dan i da ce gospodin Vucic dobiti vidovdansku nagradu zbog uporne borbe protiv korupcije u Srbiji. Kako ce nas Gradonacelnik BRATISLAV GASIC dodeliti tu nagradu dok moj zahtev da me licno primi lezi vec skoro meseca dana na njegovom stolu.

  • Katarina Vreme: 16.07.2013 20:34h

    Samo mi nije jasno kakva su to obrazlozenja...Slucaj je zastareo???Bolje je za reci, necemo da kopamo, ko zna ko je sve umesan.. Kakav profil licnosti neko treba da bude, da ukrade tudje dete, i da nastavi da se bavi tim poslom...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP