Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

URSOVAC OSTAO BEZ POSLA

Posle hapšenja isteran na ulicu!

Autor: M. K. | 02.04.2013 - 07:49:00h | Komentara: 0

Siniša Vacev, član URS-a iz Kuršumlije, koji je u subotu priveden zbog lepljenja teksta iz “Alo!” koji govori o tome kako je Radoljib Vidić, predsednik opštine Kuršumljija, jedne od najsiromašnih u Srbiji, kupio službeni automobil „mazda“ od 25.800 evra, juče je sa još nekoliko kolega dobio rešenje o otkazu u Sportskom centru „Kuršumlija“.

„Vidić teroriše  opoziciju“:  Siniša Vacev

„Vidić teroriše opoziciju“: Siniša Vacev

Vacev ističe da vlast teroriše članove opozicionog URS-a i DS-a u Kuršumliji i kaže da sumnja da je ekspresno uručivanje rešenja o otkazu povezano sa događajem od pre tri dana, odnosno sa lepljenjem isečaka iz “Alo!” o tome kako čelnici opštine kupuju „mazdu“, dok im je oko 1.000 građana na kazanu narodne kuhinje. Zbog toga je Vacev bio i priveden na informativni razgovor i to na osnovu prijave Radoljuba Vidića.

„Vacev mi je  pretio“: Vidić

„Vacev mi je pretio“: Vidić

Selaković: Ispitati šta se dešava u Kuršumliji


- Mi smo još pre nekoliko meseci, kada su počeli problemi u Kuršumliji, apelovali da se ispita šta se tamo dešava i da li se radi o političkom progonu ili ne, očigledno da lokalne tenzije i dalje traju i postaju još jače. Mi sa našim partnerima u vladi dobro sarađujemo i verujemo da će se naći rešenje za ovu situaciju. Ljudi ne smeju da budu taoci dnevne ili lokalne politike - kaže za “Alo!” portparol URS-a Marko Selaković.

- Rečeno nam je da je razlog prestanka radnog odnosa to što smo odbili da potpišemo aneks ugovora o radu. Naime, nama su još pre tri meseca ponudili da pređemo u komunalno preduzeće, ali smo mi to odbili, jer nismo želeli da se odreknemo stalnog zaposlenja u Sportskom centru i da u komunalnom preduzeću radimo na ugovor od šest meseci - priča Vacev, koji priznaje da je lepio isečke u ulici u kojoj živi Vidić, ali kaže da nijednog trenutka nije ušao u njegov posed.

Predsednik opštine ističe da u SC „Kuršumlija“ nije bilo potrebe za tolikim brojem zaposlenih i da su SC i komunalno preduzeće potpisali ugovor o preuzimanju viška radnika, o čemu su oni i bili obavešteni.

- Nije tačno da se ovde sprovodi nekakav politički teror. Njima je ponuđeno radno mesto u komunalnom preduzeću. O tome su obavešteni znatno ranije. U početku bi radili na ugovor od šest meseci, imali bi i veću platu, a nakon toga bi bili primljeni za stalno. Međutim, oni su to odbili. Ukoliko žele da rade, ponuda u komunalnom preduzeću i dalje važi - ističe Vidić. On kaže i to da je Vaceva u subotu prijavio policiji, jer mu je na kapiji ostavio pismo sa crtežom preteće sadržine, što Vacev demantuje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP