Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLADA IH PROVERAVA

Pošta već isplatila 13. platu, a Civilno vazduhoplovstvo regres od 60.000!

Autor: Naše Novine | 26.12.2013 - 09:01:00h | Komentara: 10

Nakon što je vicepremijer Aleksandar Vučić saopštio da isplata 13. plata i bonusa nije prihvatljiva, Vlada Srbije u narednim danima proveravaće da li u i koja javna preduzeća radnicima već dala 13. platu i bonuse, saznaju Naše novine u Vladi Srbije.

Milan Krkobabić i sporni pamflet

Milan Krkobabić | Foto: Jelena Vučetić

Prema saznanjima tog lista JP "Pošta Srbije" već je obradova svoje radnike 13. platom. Direktorat za civilno vazduhoplovstvo regresom od 60.000 dinara, dok je "Telekom Srbija" odustao od te namere nakon oštrih reakcija iz Vlade.
- Činilo se da je direktorima javnih preduzeća u vreme krize bilo jasno da tokom bolnih ekonomskih reformi nema mesta za isplaćivanje trinaestih plata i bonusa. Uz to, svim rukovodiocima jasno je poručeno da su apsolutno neprihvatljivi ogromni budžeti za prezentacije, putne troškove. Očigledno je da su se neki direktori javnih preduzeća oglušili o ove preporuke i u narednih nekoliko dana biće istraživano da li su i koja preduzeća već isplatila 13. platu. Kada to bude istraženo, biće odlučeno da li će i koje posledice snositi nesavesni direktori - kaže izvor Naših iz Vlade.
Prema saznanju tog lista, na udaru će se po svoj prilici naći Milan Krkobabić, direktor JP "Pošta Srbije", koji je već isplatio 13. platu radnicima.
- Krkobabić je najavio taj korak pošto je pošta poslovala sa dobitkom, a i UO je već potpisao tu odluku. Pojedinim radnicima isplaćeno je 9.000 dinara, dok je rukovodiocima isplaćen znatno viši iznos - saznaju Naše.
A Direktorat za civilno vazduhoplovstvo našao je način da izbegne kritike i isplati regres od čak 60.000 dinara.
- Direktorat je našao prefidniji način da zabašuri svoj potez, tako što je ispaltio regres i to u impozantnom iznosu - kazao je izvor Naših.
Poslednji komentari
  • Sinisa Vreme: 26.12.2013 09:23h

    Lopovluk!

  • Bata Srećko Vreme: 26.12.2013 09:59h

    E moj potpredsedniče vlade oni vas baš dobro slušaju! Sramno i tužno !

  • LUKA LABAN Vreme: 26.12.2013 10:11h

    Da li je ovo moguće i u kojoj državi se nalaze ove firme kada ne poštuju odluke i preporuke Vlade. Da li javnost zna da je u kontroli leta primljen bez konkursa penzioner jedne bezbednosne službe iako nema odgovarajuću školsku spremu i ne zna ni jedan strrani jezik, dok naša deca sa fakultetima obilaze šaltere Biroa i rade kao prodavačice u buticima i sl.taj ekspert prima penziju i enormno veliku platu. Sramota za ovu i sve Vlade koji su to dozvolili!

  • Alisa u Zemlji Cuda Vreme: 26.12.2013 10:22h

    Jedini "IMPOZANTNI" iznos su plate gospodina Vucica i njegove ekipe, neka objave te iznose koje otimaju od naroda svakog meseca...sto ne daju bar deseti deo u budzet Srbije, a ne da opet otimaju od raje i time skupljaju poene kod (na zalost) najbrojnijeg naroda-sirotinje u Srbiji!

  • MA VAZI! Vreme: 26.12.2013 14:02h

    A iza matorog Deltina ekipa! Caletova asistenktinja i dizajner enterijera! Ha!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP