Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POČINJE

Potpisano prvih 10 ugovora o izgradnji kuća u Obrenovcu

Autor: Blic | 28.06.2014 - 13:22:00h | Komentara: 0

U Obrenovcu je danas potpisan ugovor o izgradnji prvih 10 kuća, koji su potpisali predstavnici Blic fondacije, grada Beograda i Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja i nadležnih institucija, a premijer Aleksandar Vučić je najavio da će u narednih 15 dana u svim mestima početi izgradnja kuća koje su pogođene poplavama.

Obrenovac

Obrenovac | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ugovor su potpisali predsednica Upravnog odbora "Blic fondacije" Tijana Bajović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, i direktor vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević.
"Svaki čovek koji je ostao bez kuće, dobiće kuću" poručio je premijer Vučić.
Vučić je zahvalio Blic fondaciji i TV Prva koji su sproveli ovu, ali i druge akcije pomoći, kao i svima koji su želeli da pokažu i pomognu napaćenom narodu nastradalom u katastrofalnim poplavama.
Kako je rekao, država će finansirati izgradnju svih srušenih kuća, konkretno u Obrenovcu 14 kuća, a verovatno još 50 finansiraće prijatelji iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata.

- Za 10 dana biće završene sve procedure pa će građani početi da dobijaju novac za oštećene kuće. Procedure su bile neophodne kako bi se izbeglo ono što se dešavalo u Kraljevu i Valjevu gde je ukradeno više nego što je donirano. Tražiće se i donatori koji bi mogli da obezbede, tehniku, televizore i druge aparate - rekao je Vučić.

Obrenovac

Tijana Bajović, Siniša Mali i Marko Blagojević | Foto: A. Dimitrijević

Kako je precizirao, sakupljeno je 29 miliona evra pomoći u uskoro će biti održana i donatorska konferencija.

Vučić je rekao da se radi o 600 do 800 uništenih kuća, tako da će se izgraditi i taj broj potpuno novih stambenih jedinica, rekao je premijer Vučić i dodao da će se taj posao završiti do oktobra kako bi građani zimu dočekali sa krovom nad glavom.

Aleksandar Vučić i Tijana Bajović

Aleksandar Vučić i Tijana Bajović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Tijana Bajović iz Blic fondacije je poručila da je Blic pokrenuo akciju kako bi se obnovili domovi, deca bila srećnija i imala srećnije detinjstvo.

- Blic fondacija je od samog početka katastrofe reagovala brzo. Organizovali smo više aktivnosti.

Apelovali smo na čitaoce da pomognu, pa smo u redakciji danonoćno prikupljali namirnice i garderobu koje su hitno bile potrebne ugroženima. Tamo gde nije bilo moguće doći kopnenim putem, angažovali smo helikoptere.

Organizovali smo i akciju u okviru koje se svaki dinar od prodatog izdanja odvajao za zbrinjavanje dece. U akciji "Pozovi, pomozi" koju smo organizovali zajedno TV Prva sakupljen je 21 milion dinara pomoći za ugrožene u poplavama - navela je Tijana Bajović.

Ona je istakla da je posebno ponosna što je za nepunih godinu i po dana postojanja Blic fondacije u donacijama skupljeno oko 650.000 evra kojim je zbrinuto više 300 dece širom Srbije.

Bajovićeva se zahvalila premijeru i vladi na saradnji i navela da je ovo primer i poziv svima da ostanemo zajedno i pomognemo da se zbrinu svi nastradali u polavama.

Danas je počela izgradnja prvih 10 montažnih kuća za smeštaj lica pogođenih u polavama, a završetak radova predvidjen je za 28 avgust.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP