Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PODRŠKA VLADI SRBIJE URODILA PLODOM

Potpredsednik SPO zaseo u direktorsku fotelju u Crnoj Gori!

Autor: M. Dakić | 01.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 12

Žika Gojković, poslanik u republičkom parlamentu i potpredsednik Srpskog pokreta obnove, izabran je sredinom februara za člana Odbora direktora „M-Tel“ Crna Gora, saznaje „Alo!“ od dobro obaveštenog izvora!

Nagrađen: Žika  Gojković

Nagrađen: Žika Gojković | Foto: RAS

Prema našim informacijama, njega je na ovu izuzetno dobro plaćenu funkciju postavio nadzorni odbor „Telekoma Srbija“ (u čijem je većinskom vlasništvu i crnogorski „M-Tel“), koji inače imenuje Vlada Srbije.


Žika nije jedini!


Slučaj Žike Gojkovića - da neki kadar ili prijatelj SPO-a zauzme značajne i pre svega dobro plaćene pozicije u državi nije usamljen, a mediji su u više navrata pisali o brojnim članovima porodice Drašković ili njihovim kućnim prijateljima koji su i dalje dobro zbrinuti. Daničina prijateljica Snežana Miljanić ostala je na čelu Beogradskog sajma, bivši zet Vladan Skadrić je i dalje u „Skloništima Srbije“, a brat od ujaka Veselin Jovičević na čelu hotela „Slavija“, sestrić Nikola Plamenac član je Državnog veća tužilaca, a drugi sestrić Marko Plamenac načelnik Centra za obuku Makiš MUP-a Srbije. Pored njih, funkcioner SPO Milovan Perišić i dalje je direktor „Jat apartmana“...

Gojkovićevo ime već se nalazi i na sajtu ove kompanije, zajedno sa ostalim članovima Odbora, ali se ta funkcija ne navodi u zvaničnoj imovinskoj karti objavljenoj na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije. U dostupnom registru imovine i prihoda, Gojković je naveo da prima samo poslaničku platu od 100.000 dinara, da u vlasništvu ima dve nepokretnosti i automobil „pežo 407“.

Gojković juče nije bio dostupan na poznati broj telefona da objasni šta ga je preporučilo za ovu funkciju, niti zašto je sakrio svoj novi angažman, te ga nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, što je prema zakonu bio obavezan da učini, s obzirom na to da ima i poslanički mandat. Prema nezvaničnim informacijama, spekuliše se da Gojković za ovu funkciju prima više od 3.000 evra mesečno.

Prema rečima našeg izvora, ovaj angažman ne treba nikoga da čudi, kada se zna da je SPO tihi partner aktuelne vlade i da joj je sa svoja četiri poslanika često pružao potrebnu većinu i podršku u parlamentu.

- Iako formalno nije deo vladajuće koalicije, Srpski pokret obnove je u više navrata glasao za vladinu politiku i zakone. Ta podrška je bila najvidljivija oko usvajanja rezolucije o Kosovu, a deo dogovora bila je i podrška SPO gradskoj vlasti socijalista i naprednjaka u Novom Sadu. Sam Gojković tu je umnogome pomogao, jer je poslednjih osam godina na čelu Pokrajinskog odbora SPO Vojvodine - navodi naš izvor.
Gojković, inače decenijski kadar stranke Vuka Draškovića, po obrazovanju je diplomirani menadžer u privredi. 
Poslednji komentari
  • marko gosanovic Vreme: 01.07.2013 07:43h

    Gospodin Gojkovic je zasmetao predstavnicima demokratske stranke onog trenutka kada je poceo da ukazuje na mahinacije u Razvojnoj banci Vojvodine i na niz drugih afera vezanih za pokrajinsku vladu...

  • marko Vreme: 01.07.2013 09:26h

    Neverovatno sta radi ta nepostojeca stranka! u skupstinu su se prosvercovali preko Cede Jovanovica a sada zbog nekoliko preplacenih radnih meata podrzavaju Vucica I Nikolica! ko je ovaj momak da prima 3000 eura mesecno sa sa zanimanjem diplomirani menadzer u prrivredi?obezbedio sebi diplomu privatnog tzv fakulteta, usao u partiju koja zaposljava kadrove iz okoline bijelog polja i postao direktor.... e srbijo

  • tale sanjin Vreme: 01.07.2013 09:33h

    ovo, da nije sramotno,bilo bi bljutavo. pa nepostoji kraljevska porodica u Evropi koja doliko muze državu kao što to radi ova familija. I to već dve decenije. pa dokle,sjašite već jednom pa da svane ovom narodu.

  • laza Vreme: 01.07.2013 11:29h

    Kadrovi Danice Draskovic su nesto najstrasnije sto se Srbiji desava u poslednjih 20 godina. Anoniman deckic (kladio bi se da je ozenjen nekom Danicinom rodjakom) sa zanimanjem koje upucuje da je zavrzio neku privatnu skolu- ni manje ni vise nego poataje direktor u Crnoj. Gori....a plata 10 puta veca od prosecne

  • Lala.. Vreme: 01.07.2013 11:35h

    Joj Ziko ta nisi nista bolji od Skadrica i Miljanicke.A foliras se da se posten, jesi ali u limburgu,neces ti nikad naslediti Vuka jer ne zasluzujes to.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP