Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

I DALJE ŠTITE SVOJE PREDUZEĆE

Potrošači: Država
produžava monopol Telekoma!

Autor: Beta | 05.03.2013 - 23:22:00h | Komentara: 0

Nacionalna organizacija potrošača Srbije navela je večeras da je nije iznenadila najava Ratela da bi rok za uvođenje prenosivosti fiksnih brojeva mogao da bude odložen za april 2014. i dodala da takvi postupci pokazuju da se nepoštuje zakon i produžava monopol državnog operatera.

Država na potezu: „Telekom Srbija“

Država štiti monopolistu: „Telekom Srbija“ | Foto: Nebojša Marković

"Ono što deluje skroz neverovatno jeste razlog za predlog: Telekom Srbija nije bio spreman za početak primene?! Drugim rečima, od monopola se ne odustaje tako lako", navodi se u saopštenju. Nacionalna organizacija potrošača je ocenila da zapanjujuće deluje to što je prenosivost brojeva u fiksnoj telefoniji trebalo da počne još 1. decembra 2012. godine.

"Dakle, godinu i po dana bilo je potrebno da čekamo na prestanak zakonski ozvaničenog monopola Telekoma, da bi se novim rešenjem dodatno produžio i taj rok za još toliko", navodi se u saopštenju NOPS-a i dodaje se da bi prenošenje broja uticalo na povećanje ukupnog kvaliteta telekomunikacionih usluga i razvoj konkurentnosti.
"Prenosivost broja i u fiksnoj telefoniji dovela bi potrošače u znatno bolji položaj. Ali, kome je to još važno", navodi se u saopštenju.
Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) uputila je operaterima fiksne telefonije u Srbiji predlog kojim se rok za uvođenje prenosivosti fiksnih brojeva odlaže za april 2014. godine.
Tim predlogom je, prema informacijama agencije Beta, predvidjeno da Telekom Srbije započne faznu realizaciju tog zadatka od 1. oktobra
ove godine, a da je završi do 31. marta 2014. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP