Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTKREPLJENA SUMNJA DA SU SVI OSUMNJIČENI KRIVI

Potvrđena optužnica protiv Dragina za aferu "Azotara"!

Autor: Tanjug | 05.07.2013 - 14:41:00h | Komentara: 0

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina i još 20 njegovih saradnika zbog prodaje regresiranog mineralnog đubriva od jula 2009. do oktobra 2011. godine koja je vršena suprotno uredbama Vlade Srbije.

ss

Saša Dragin | Foto: Beta

Krivično vanpretresno veće suda je 2. jula donelo rešenje kojim je potvrdilo optužnicu. Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja, navodi se u sapštenju suda.

Krivično veće suda smatra da skup činjenica navedenih u optužnici, a koje proizilaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, neposredno potkrepljuju opravdanu sumnju da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret, doSdaje se u saopštenju.
 

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Dragina i ostalih 22. maja zbog sumnje da su zloupotrebama Azotaru oštetili za oko 25 miliona evra.
 

Uz Dragina, na optužnici je i vlasnik konsultantske kuće “Ces mekon” Zvonimir Nikezić, koji je bio i konsultant u Azotari.
 

Dragin i Nikezić se terete da su osmislili način prodaje regresiranog đubriva preko Azotare i preporučili ljudima iz Azotare da tako vrše prodaju đubriva.
 

Obojica su u pritvoru od hapšenja 24. novembra prošle godine, a sud je na predlog tužilaštva prošle sedmice produžio pritvor za još sedam njihovih saradnika.

Mihajlo Grujić je optužen da je kao zamenik direktora u HIP Azotara izvršio produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i primanje mita.
 

Borislav Stojković, direktor PD „Tera bo“ i „Sektor 120“, tereti se za produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i davanje mita.
 

U optužnici su obuhvaćena tri načina neosnovanog korišćenja budžetskih sredstava namenjenih za regresiranje kupovine mineralnih đubriva, planiranih prema Uredbama Vlade Republike Srbije kao podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji, a koja su mogla da koriste registrovana poljoprivredna gazdinstva, poljoprivredna preduzeća i zemljoradničke zadruge.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP