Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

INCIDENT NA POSLU

Povređeni radnici "Krušika" se oporavljaju!

Autor: Večernje Novosti | 17.05.2015 - 09:41:00h | Komentara: 0

- Najvažnije je da smo svi dobro, da niko nije teško povređen. Svakome može da se dogodi greška, to što se desilo nije bila ničija namera - kaže Jelena Milivojević, radnica valjevskog "Krušika" sa desetogodišnjim iskustvom, koja je sa šestoro svojih koleginica i kolega bila povređena u rasprskavanju detonatorske kapisle ručne bombe, u petak, oko 11.30.

Krušik

Krušik

Nakon ukazane lekarske pomoći u Urgentnom centru valjevske bolnice, šest radnica pušteno je kući. Njihov kolega, koji je zadobio povredu oka, upućen je u Očnu kliniku Kliničkog centra Srbije, na dalje lečenje.
- U pitanju je manji incident, jer nije došlo do eksplozije, već do rasprskavanja šrapnela, koji su radnike lakše povredili - objasnio je Mladen Petković, direktor Holding korporacije "Krušik".
- U prvom trenutku bilo je onih koji su pomislili da je u pitanju teži incident, međutim, ovakve stvari dešavaju se u namenskoj proizvodnji. Ništa dramatično nije se u "Krušiku" dogodilo, proizvodnja je nastavljena.
Incident se dogodio u pogonu Laborašnica, na traci za proizvodnju. Najteže povređeni, koji je zadobio ozledu oka, bio je najbliži proizvodnoj traci. U trenutku rasprskavanja detonatorske kapisle u pogonu je bilo desetak radnika. Prema dosadašnjim saznanjima, ljudski faktor bio je uzrok incidenta.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP