Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE JUČERAŠNJEG KIJAMETA

Povukla se voda iz Golupca, ali struje još nema (VIDEO)

Autor: Alo/Agencije | 25.05.2015 - 08:43:00h | Komentara: 1

Centar Golupca više nije velki bazen, jer je tokom noći ispumpana voda u Dunav. Grad, međutim, i dalje nema struje jer je trafo stanica potopljena. Škola i vrtić ne rade, snabdevanje namirnicama otežano.

Golubac

Golubac | Foto: Facebook/Jelena Ilić

Stanje u Golupcu, koji je juče zahvatilo veliko nevreme i iz koga su stizale "apokaliptične" slike, tokom noći se normalizovalo.

Voda, koja se sa okolnih brda i planina slila u centar grada, ispumpana u Dunav, a na mestu jučerašnjeg "bazena" sa fotografija, danas je mulj i blato.

- Tokom noći vatrogasci i radnici HE Đerdap ispumpali su svu vodu u Dunav i oko tri sata noćas ovaj deo Golupca je raščišćen. Takođe, osposobljen je put ka Kladovu, a radi se na osposobljavanju trafo stanice koja je juče poplavljena - izjavio je za RTS Goran Đorđević iz Odeljenja za vanredne situacije Požarevca.

Kako jevlja reporterka RTS-a, grad koji je sinoć padao naneo je veliku štetu na usevima u okolnim selima, a tek se očekuje izlazak komisije koja bi trebalo da proceni štetu.

Kako navodi Tanjug u opštini Golubac je i dalje na snazi vanredna situacija, a građani čiste ulice od blata, dok se voda izvlači iz podruma stambenih objekata.


Snabdevanje gradjana, iako je najveća prodavnica takodje poplavaljena, je po oceni nadležnih "koliko toliko" normaliozovano, a saobraćjnica kroz to mesto, uz obalu Dunava je prohodna.


Načelnik opštine uprave Vladica Buljubaša je rekao Tanjugu da je lokalni štab za vanredne situacije u stalnom zasedanju i da pomaže gradjanima koliko može.


"Voda se povukla, a sada se radi na čišćenju ulica od blata i mulja kao i izvlačenju voda iz podruma ". rekao je Buljubaša.

On je naveo i da osnovna škola verovatno samo danas neće raditi dodavši da takodje ne radi ni vrtić koji je pretrpeo veće štete od obilnih padavina
Buljubaša je dodao da je vanredna situacija uvedena juče, a da su se danas gradjani pridružili nadležnim službama i čiste ulice od blata.

Prema njegovim rečima, formriane su i Komisije za procenu štete koje su na terenu dok opština pomaže gardjanima koliko može.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Drasko Vreme: 27.05.2015 06:35h

    Njima treba dati kamp u beogradu. To bi bio veliki korak napred na vašem evropskom putu i najbolji znak pomirenje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP