Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE VIŠE OD ČETIRI GODINE, U PRESTONICI ĆE BITI ODRŽANA GEJ PARADA

„Prajd“ 100% odobren uz rigorozne mere obezbeđenja!

Autor: S. Vojinović | 14.05.2014 - 14:00:00h | Komentara: 25

Gej parada zakazana za 31. maj u Beogradu biće održana, saznaje „Alo!“. Za razliku od ranijih manifestacije ove vrste, policija planira ovaj događaj da obezbedi na potpuno nov način! Naš izvor iz policije kaže da se već uveliko radi na tome da šetnja pripadnika LGBT populacije može da bude održana već sutra.

Parada ponosa

Biće angažovano najmanje 3.000 policajaca, a još bar jedna trećina biće u pripravnosti

Onemogućićemo svaki prilazak grupi učesnika na najmanje stotinak metara,
a svako ko pokuša da priđe paradi, biće legitimisan, a po potrebi i odmah priveden, otkriva izvor „Alo!“ iz policije

- Na osnovu sadašnje procene nadležnih, sa velikom sigurnošću možemo da kažemo da će ona biti održana od 12 do 14 sati u subotu, 31. maja, u centru Beograda. Naravno, stvari se mogu promeniti ukoliko procenimo da bi bezbednost građana i imovine mogla ozbiljno da bude ugrožena, ali zasad sve držimo pod kontrolom... Policija je spremna da učini sve što je u okviru zakona da se ovaj skup obezbedi. Ovoga puta onemogućićemo svaki prilazak grupi učesnika na najmanje stotinak metara, svako ko pokuša da priđe biće legitimisan, a po potrebi i odmah priveden. Osim toga, policija će u noći između subote i nedelje biti gusto raspoređena na svim prilazima Beogradu, a više stotina inspektora u civilu, pored uniformisanih policajaca, patroliraće centrom grada. Za ovogodišnju „Paradu ponosa“ biće angažovano najmanje 3.000 policajaca, a još najmanje jedna trećina biće u pripravnosti - objašnjava sagovornik „Alo!“ iz MUP-a Srbije. Kako su najavili organizatori, „Nedelja ponosa 2014“ biće održana od 19. do 31. maja u Savamali u Beogradu, a protestna šetnja će se organizovati poslednjeg dana ove manifestacije, i podrazumeva rutu od Slavije do Trga Republike. Desničarske organizacije su tražile zabranu ovog skupa, a spoljni politički partneri i saveznici Srbije, ukazali su da bi to bilo veoma štetno za ugled i put Srbije ka EU.

Parada ponosa

 

Policija će noć pre „Prajda“ biti gusto raspoređena na svim prilazima Beogradu, a više
stotina inspektora u civilu patroliraće centrom grada

Podsetimo, premijer Aleksandar Vučić je pre nekoliko dana izjavio da odluka o tome da li će se u Beogradu održati gej parada zavisi od odluke koju će doneti država u skladu sa bezbednosnim procenama. Kazao je da se sa šefom delegacije EU u Srbiji Majklom Davenportom dogovorio da zajedno pokušaju da obezbede uslove da ona bude održana.

- Nemam ništa protiv pripadnika gej populacije, ali ne želim da budem premijer u zemlji u kojoj će slike razrušenog Beograda obići svet - dodao je on. Od 2009. godine, aktivisti LGBT nastoje da se u Beogradu održi gej parada, a za to vreme je ona četiri puta bila zabranjena. Prošle godine manifestacija je bila takođe zabranjena, ali je uprkos ovakvoj odluci državnog vrha, ona održana u večernjim satima u centru Beograda, i u njoj je učestvovalo nekoloko stotina pripadnika LBGT populacije.

Parada ponosa

Miletić: Samo da nas ne otkažu veče pre parade
- Još nismo dobili takvu informaciju, ali ako je to što kažete tačno, onda je to super vest. Ipak, s obzirom na prethodna iskustva, na primer prošlogodinjeg, kada je „Prajd“ otkazan veče pre održavanja, sačekaćemo da vest o održavanju ovogodišnjeg „Prajda“ bude zvanično saopštena. Nadamo se da „Parada ponosa“ neće, kao što je ranije bio slučaj, biti zabranjena 24 do 48 sati pre održavanja - rekao je za „Alo!“ Goran Miletić, jedan od organizatora „Prajda“ i ponovio da je ta vest, ukoliko je zaista tačna, odlična. M. S. P.

Poslednji komentari
  • Mare Vreme: 14.05.2014 14:09h

    Znači policija će da pravi sanitarni kordon, kako bi zaštitila ostale građane od LGBT, da ih ni ne vide. Pa dobro, ako mora da se organizuje, ni to nije loše.

  • datum Vreme: 14.05.2014 14:24h

    31 maj nije nedelja,vec subota!

  • nn Vreme: 14.05.2014 14:26h

    A ŠTO SE NE ODRŽI NA PRIMER U HRVATSKOJ ILI CRNOJ GORI NEGO BAŠ U SRBIJI

  • Igor Vreme: 14.05.2014 14:29h

    Razumem gej ljude sto se bore za svoja prava, nemam nista protiv njih ali je prajd cista glupost i samo poziva na nasilje realno gledano

  • Zika Vreme: 14.05.2014 14:42h

    ludo vreme ludi ljudi, troskovi parade nebeski a porodiljama stezi kais ej Srbijo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP