Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR SELAKOVIĆ PRAVI SRPSKI DOMAĆIN

Pravda za šljive, replika za pljeskavice

Autor: Ekipa Alo! | 28.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 5

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković otvoriće u petak, 30. avgusta, Sajam šljiva u Osečini, kod Valjeva, najavili su organizatori. Manifestacija koja promoviše kraljicu voća biće održana osmi put i trajaće do 1. septembra. Osečanska „Podgorina“ je najpoznatija po uzgajanju, preradi i trgovini šljiva i njenih proizvoda. Ima preko milion stabala šljive, veliki broj sušara i pogona za dopremu šljive.

Ministar Selaković  pravi srpski domaćin

Ministar Selaković pravi srpski domaćin

A predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović uspeo je preksinoć, nakon predsedavanja sednicom o rekonstrukciji Vlade, da stigne u Leskovac i otvori roštiljijadu. On je poželeo organizatorima i posetiocima da taj festival, poput „Oktoberfesta“ u Minhenu, postane prepoznatljiv širom Evrope. “Srbija je ponosna na ovaj festival, želim vam da nepreduje i da iduće godine ovde bude milion ljudi”, rekao je Stefanović pred nekoliko desetina hiljada okupljenih, prenosi „Mondo“.

Na otvaranju festivala govorili su i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predsednik Turističke organicije Leskovca Žikica Nestorović, a zatim je nastupio trubački orkestar Dragana Ametovića i priređen je vatromet. Roštiljijada će trajati do 1. septembra, a u međuvremenu će biti održano takmičenje u spravljanju najveće pljeksavice na svetu, pljeskavice iz ruku, kao i takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola i učenika domova srednjih škola iz Srbije i inostranstva.
Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 28.08.2013 07:24h

    Svaka manifestacija koja odrazava duh naseg naroda i predstavlja tradiciju mora biti propracena i podrzana od strane ljudi koji vode drzavu. Zato je i ovaj potez predsednika dobar jer pokazuje da se ne zaboravljaju prave vrednosti. Rostiljada je najveca manifestacija ne samo u Leskovcu vec u celoj juznoj Srbiji. Trebalo bi nastaviti sa podrskom takvim dogadjajima koji znace stanovnicima u tom kraju Srbije.

  • BoRa Vreme: 28.08.2013 08:00h

    Roštiljijada u Leskovcu, Sajam šljiva u Osečini, pa i u Blacu jesu tradicionalne manifestacije kojima se Srbija ponosi, i naravno da je jako dobro što ih političari promovišu.

  • crne dirke Vreme: 28.08.2013 08:16h

    Lepo je što se političari zanimaju i za ovakve manifestacije sa tradicijom.

  • Milica Vreme: 28.08.2013 08:31h

    Cenim kad se postuje nasa tradicija.

  • IvanaLE Vreme: 28.08.2013 08:59h

    Mmm... nema nista lepse od leskovacke pljeske i pekmeza od sljiva...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP