Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROMENIO VERU I TUKAO POLICIJU

Pravoslavac Igor postao musliman Hamza: Poginuo bih za Alaha! (VIDEO)

Autor: A. O. | 15.07.2013 - 15:43:00h | Komentara: 23

Poznati bosanski muzičar Srbin Igor Ražnatović bio je pravoslavac, a onda je odlučio da postane musliman i ime promeni u Hamza jer je, kako tvrdi, doživeo prosvetljenje na sarajevskom ratištu, koje ga ipak nije sprečilo da policajcu preti ubistvom!

Igor je rođen u Sarajevu, 3.augusta 1972. godine, u porodici gde je otac bio Crnogorac, pravoslavac, a majka muslimanka.

Igor Ražnatović

Igor Ražnatović | Foto: Jutjub snimak

"Sećam se da sam sa nanom išao u begovu džamiju, mislim da je to bila 27 noć ramazana '89 ili 90', klanjao sam, tačnije gledao šta rade ostalli ljudi i oponašao ih. Nisam tada shvatao suštinu toga, ali mi je to ipak ostalo u sećanju. Tek kasnije, rat i sva ta dešavanja u njemu su mi pomogli da shvatim”, priča Ražnatović koji veruje da ga je iskustvo u kome je zamalo poginuo zauvek promenilo.

"Rano ujutro smo krenuli u akciju i uspeli ući, donekle, u njihovu teritoriju, međutim u toku akcije ranjen sam u nogu, a druga grupa koja je učestvovala sa nama u akciji se povukla, tako da smo mi ostali u potpunom okruženju. Iza nas je bila livada, brisani prostor preko kojeg se nikako nismo mogli izvući. Bilo je samo pitanje vremena kada cemo biti zarobljeni i ubijeni. Tada jednostavno nisam video izlaza iz te situacije, bio sam se vec pomirio sa smrću i javio se svom bratu preko radio stanice opraštajuci se od njega. To su bili momenti koje nikada neću zaboraviti, mislio sam, zaista, da je to kraj, i odlučio da poginem, nažalost, tada ne u ime Alaha, ali ako bude opet prillike nadam se da će biti u ime Alaha”, rekao je Igor a prenosi sajt Iltizam.org.

On tvrdi da ga je Alah još jednom spasao.

“U zemunicu nam je upala"stopedesetpetica" koja nije eksplodirala. Mi smo je bukvalno gledali kako se puši, i u tom trenutku mi je sinulo da može biti tempirna granata kojoj treba nekoliko sekundi da se aktivira. Odbrojavanje tih sekundi je bilo stravično, bilo je tu i situacija koja bi sada možda izgledala i smešno, čudno je šta strah radi od čoveka, samo čekaš da pukne i nema te više. Medutim Alah nije tako odredio i mi se živi i zdravi izvlačimo iz te situacije”, otkriva Igor, koji će uskoro postati Hamza.

"U suštini od početka u sam sve stvari prihvatao odmah, kada sam pročitao da je alkohol zabranjen za mene više nije bilo alkohola, tako je bilo i sa svim ostalim stvarima. Nisam se obazirao na to šta ce drugi reći, odlucio sam ostati čvrst na tome, ali istovremeno i da objasim da se nikad nisam osećao bolje”, kaže preobraćenik koga jedna stvar ipak boli – muzika.



“Kada sam pročlitao knjigu “Mali predznaci sudnjeg dana”, u kojoj se na jednom mestu kaže da je muzika zabranjena, odlučio sam da je ostavim. Međutim, posle sam razgovarao sa nekim efendijama i hafizima koji su mi rekli da ne ostavljam muziku jer mogu da pomognem ljudima da dođu do istine”, kaže Ražnatović inače pevač sarajevske grupe Magbet.

Danas je Igor oženjen, a supruga mu je Ivona, katolkinja, za koju, kako sam kaže, moli Alaha da je što pre uputi na pravi put, i ima sina Mirana koji ima godinu i dva mjseca S obzirom na poreklo i porodicu Igorovo vraćanje Islamu i nije baš naišla na veliku podršku, ali ni to ga nije pokolebalo, jer “ ne razume šta čoveka može naterati da napusti pravi put”.

Razumeo ili ne, tek Ražnatović je 2008. godine učestvovao u incidentu kada je policajca koji je hteo da mu naplati kaznu za nepropisno parkiranje udario kolima, a nesrećni čovek je od siline udara pao na kolovoz, dok je, kako prenosi Klix.ba drugog policajca udario pesnicom u glavu.
Poslednji komentari
  • ja Vreme: 15.07.2013 15:59h

    šta se sve neće se raditi zbog para -,

  • Курчања Vreme: 15.07.2013 16:11h

    Емир Кустурица се крстио и постао Немања Кустурица али никога није тукао јер православље проповеда љубав према свима .

  • Shunt Vreme: 15.07.2013 16:43h

    Ni jedna vera ne propagira rat i mrznju, sve u osnovi propovedaju ljubav, al covek je covek, izvrne sve .

  • bojkana Vreme: 15.07.2013 16:53h

    jeli on crnogorac ili srbin

  • srpsko sarajevo Vreme: 15.07.2013 17:42h

    Ma ko je ovaj!?Nikad nisam cuo za njega, ovo je neka budala...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP