Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAMOUBISTVO?

Pravoslavni pop Niko u
Hrvatskoj pronađen mrtav

Autor: M. G. | 01.11.2012 - 10:10:00h | Komentara: 0

Kako neslužbeno saznaje večernji.hr, pop Nikola Radomirović iz Garešnice pronađen je obešen u sopstvenoj kući na tavanu.

Njegov nestanak prijavila supruga

Pop Nikola Radomirović

Pop Nikola Radomirović | Foto: Nestali.hr

Policiji je 26. oktobra nestanak prijavila Nikolina supruga Mirjana, navodeći da ga je posljednji put videla 18. oktobra. Ovaj nestanak iznenadio je mnoge, a među njima i Darka Karanovića, predsednika Županijskog veća srpske nacionalne manjine.

– Godinama smo prijatelji i jako sam iznenađen, i ja i svi koji ga poznaju. Zadnji put sam s njim kontaktirao još 10. ili 11. oktobra kada smo ugovarali posetu manastiru u Slavoniji. Obećao mi je da će se javiti za koji dan, no više se nismo čuli – ističe Karanović navodeći da ga je prošle nedelje zvao nekoliko puta, ali se nije javljao. Da se nešto čudno događa zaključio je kada je od drugog sveštenika saznao da dolazi umesto Nikole na službu u njegovu parohiju jer mu se izgubio svaki trag.

Nikola Radomirović postao je sveštenik tek prošle godine jer je u mladosti napustio bogosloviju, oženio se, i tada izabrao svetovni život. Ipak, ispunila mu se dugogodišnja želja da ipak postane sveštenik i tada je preuzeo parohiju u Trnovitičkom Popovcu, s obzirom na to da pravoslavne crkve u Garešnici nema. Prema tvrdnjama nekih vernika koji su želeli da ostanu anonimni, Radomirović je u poslednje vreme pokazivao veliko razočaranje. Mesecima je živeo bez crkvene plate i jedina primanja bili su mu prilozi vernika. Prema istim izvorima ni odnos sa suprugom Mirjanom već duže vreme nije idealan, ali svakako niko u tome ne vidi razlog za nestanak.

Radomirović je inače i član kluba lečenih alkoholičara, ali u klub, više nije dolazio nakon što je postao sveštenik. S nekim od članova kluba ostao je u kontaktu, međutim i oni su iznenađeni njegovim nestankom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP