Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLUČAJ "AZOTARA"

Pravosnažna optužnica protiv Dragana Đurića!

Autor: Tanjug | 09.03.2015 - 14:44:00h | Komentara: 0

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv predsednika UO Vetarinarskog zavoda Dragana Đurića i još šestoro okrivljenih zbog malverzacija u "Azotari" od 2009. do 2012. godine

Dragan Đurić

Dragan Đurić | Foto: Mladen Šurjanac

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv predsednika Upravnog odbora Vetarinarskog zavoda Dragana Đurića i još šestoro okrivljenih zbog malverzacija u pančevačkoj "Azotari" od 2009. do 2012. godine.
Tom odlukom, od 25. februara 2015. godine, kao neosnovane su odbijene žalbe branilaca optuženih izjavljene na optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, saopštilo je to tužilaštvo.
Optužnica je postala pravosnažna i očekuje se da Specijalni sud u Beogradu zakaže početak suđenja u tom postupku.
Osim Đurića, koji je vlasnik "Zekstre" i bivši predsednik FK "Partizan", optužnica tereti i direktora DOO "Akter" Tihomira Trišića, vlasnika i ovlašćenog lica DOO "Staša" Milana Divljaka, bivšeg predsednika UO HIP "Azotara" Pančevo Radosava Vujačića, zamenika generalnog direktora HIP "Azotara" Pančevo Mihajla Grujića, kao i Branka i Gordanu Mijić - vlasnike i odgovornih lica privrednih društava "1. oktobar" AD i "Gradska pekara" AD iz Somobra.
Oni su optuženi zbog sumnje da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica prilikom ugovaranja i prodaje privrednim društvima regresiranih i neregresiranih mineralnih đubriva u pančevačkoj "Azotari" od 2009. do 2012. godine.
Tuižilaštvo sumnja da je na taj način budžetu pričinjena šteta od 55 miliona dinara prodajom regresiranog đubriva Veterinarskom zavodu, a da je prometom neregresiranog đubriva privrednim društvima iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Sombora i Pančeva pribavljena korist od 625 miliona dinara.
Prema Vujačiću i Grujiću vodi se još jedan krivični postupak takođe zbog prodaje mineralnih đubriva u HIP "Azotari".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP