Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIKAD NIJE KASNO ZA UČENJE

Prća iz Prokuplja u devetoj deceniji počeo da koristi kompjuter

Autor: Ljubiša Mitić | 29.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Iako je do pre samo godinu-dve stara pisaća mašina bila jedino savremeno dostignuće tehnike koje je uz papir i olovku u svom radu koristio, Prvoslav Nikolić Prća (86) za kratko vreme ušao je u svet najnovijih tehnologija, pa sada tvrdi da više ne bi ni mogao da živi i radi bez svog računara.

Nikad nije kasno za  učenje: Prvoslav Nikolić

Nikad nije kasno za učenje: Prvoslav Nikolić | Foto: Lj. M.

- Računar sam dobio pre godinu dana, kada je moj sin kupio novi, a meni poklonio svoj stari komjuter. U početku sam se pitao šta će to meni, sa nevericom sam gledao u spravu za koju nisam znao ni gde se uključuje, a još manje kako radi - kaže Prća i priseća se da je ipak nakon kraće sinovljeve obuke brzo savladao osnovne stvari.


- Najpre sam naučio kako se pali, koristi internet, a vrhunac mog uspeha i sreće je kada sam savladao pisanje teksta u „Wordu“. Shvatio sam da ova sprava može umnogome da mi olakša posao. Počeo sam da kucam svoje tekstove na njemu i za kratko vreme uvideo sve prednosti rada na ovoj mašini - ističe Nikolić.
Prća ističe da čovek mora celog života da uči i napreduju i da godine ne smeju da budu prepreka i barijera za to. On se ovog pravila pridržava od najranijeg detinjstva, stalno je učio i usavršavao se, nije bežao od izazova i uvek je išao u korak s vremenom. Svoje iskustvo je preneo i na mlađe članove svoje porodice, pa je tako njegova unuka Ana Nikolić, student prava, jedna od najboljih na beogradskom fakultetu.

- Znanje se stiče i godine za to ne smeju da budu prepreka. Uvek se treba držati one narodne „Čovek se uči dok je živ“ – tvrdi Prvoslav Nikolić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP