Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIGITALIZACIJA

Pre 20 godina ostao bez ognjišta, a sada i bez "prozora u svet"

Autor: Tanjug | 03.06.2015 - 14:36:00h | Komentara: 1

Ilija Čučak, osamdesetpetogodišnji deka koji je 1995. godine sa porodicom izbegao iz Knina kaže da nema novca da kupi set-top boks, a u čačanskom Centru za socijalni rad nisu hteli da mu izađu u susret, kada ih je zamolio za pomoć.

Ilija Čučak

Ilija Čučak | Foto: Glas Zapadne Srbije

 
"Traže mi čekove od penzije koju nemam, poresko uverenje, a imovinu ne posedujem pa su mi rekli da ne mogu da mi izađu u susret", jada se on i dodaje da živi kao podstanar sa sinom, snahom i unucima u Miokovcima, a stanarinu plaća 20 evra.

Rade sve sezonske poslove kako bi zaradili neki dinar i prehranili se, a kućica u kojoj stanuju preti da se sruši, jer je veoma stara.
"Voleo sam kada dođem iz nadnice da pogledam vesti na televiziji, a sada ne mogu ni to", kaže on.

Čučuk napominje da jedva sakupi novac da plati struju jer nije naučio nikome da duguje. Iako je kucao na mnoga vrata, počev od čačanske Gradske uprave, preko Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, sluha nigde nije bilo. Dobije, kaže, po kilogram šećera i brašna, litar ulja, a pomoć mu je pružilo i Kolo srpskih sestara, međutim, treba nahraniti petoro gladnih usta.
"Jedino mi pomaže Dragiša Gavrilović iz KUD-a Abrašević koji mi obezbedi neke povremene poslove koje mogu da odradim i biću mu večno zahvlan", priča Ilija za Tanjug.

Čučuk kaže da je u Kninu ostavio kuću u kojoj niko ne živi i imanje koje niko ne obrađuje, a za vreme prošlogodišnjih poplava ovaj čovek je prvi u pomoć pritekao Čačanima, jer zna kako izgleda ostati bez onoga što se stvara čitav život.
 

Rasim Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: Konstantin Kamenov

 
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić izjavio je juče u Gornjem Milanovcu da lokalne samouprave, Centri za socijalni rad i druge nadležne službe treba da iznađu rešenje da se najugroženijima izađe u susret u postupku digitalizacije i obezbede aparati.
"Mi se bavimo i time, zato pozivam sve one koji nisu u mogućnosti da obezbede aparate da se jave Centrima za socijalni rad, lokalnim samoupravama, PIO fondovima...i sasvim sigurno ćemo iznaći model da im pomognemo", kazao je ministar.
Poslednji komentari
  • Boki Vreme: 03.06.2015 14:40h

    Ovo je sada pljackanje naroda za digitalne resivere, uskoro ce da im cena bude trecina dosadasnje, treba se strpeti...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP