Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOSOVO

Prebijen i opljačkan bračni par povratnika u Klinu

Autor: Beta | 11.05.2015 - 22:07:00h | Komentara: 0

Kosovski ministar za povratak Dalibor Jevtić saopštio je da je danas u Klini napadnuta i opljačkana porodica povratnika i da su napadači pritom polomili tri rebra Bogosavu Dabižljeviću koji u bolnici u Peći.

Kosovska policija

Kosovska policija

Jevtić je naveo da je ta porodica više puta napadana i da im je u tri navrata zapaljen podrum u porodičnoj kući. Danas im je ukradeno i 600 evra i telefon.

U poslednje dve nedelje ovo je treći napad na Srbe povratnike u opštini Klina, navodi se u saopštenju. Napadnuta je i opljačkana porodica Šmigić u selu Drsnik i Voštić u selu Klinavac, a to su ljudi u osmoj i devetoj deceniji života.

Jevtić je naveo da su on i ministar Ljubomir Marić pre dva dana posetili Opštinu Klina i da su tada dobili uveravanja da policija čini sve da zaštiti povratnike.

Ministar Jevtić je kazao da zahteva da Policije Kosova obavstijavnost o rezultatima koje su njemu i ministru Mariću usmeno preneli prilikom njihove posete Klini, o rezultatu istrage napada na Srbe-povratnike.

Jevtić je apelovao na Policiju Kosova i međunarodne institucije da pomognu policiji u Klini i da im obezbede šta im je potrebno jer im manjak resursa služi kao opravdanje u ovakvim slučajevima.

On je pozvao Vladu Kosova da što pre odobri formiranje medju-ministarske grupe za povratak, da bi i ostale institucije Kosova preuzele odgovornost za rešavanje problema koji sprečavaju povratak raseljenih.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP