Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRAMOTA

Prebio novinara pa nagrađen odborničkim mandatom

Autor: S. Milenković | 10.12.2014 - 15:21:00h | Komentara: 0

Dragan Vidojević – Gaša koji je osuđen je osuđen na deset meseci zatvora, uslovno na dve godine, jer je pretukao novinara, on je odbornik SO Brus.

Dragan Vidojević

Dragan Vidojević | Foto: S. Milenković

Dragan Vidojević – Gaša, odbornik Skupštine opštine Brus i potpredsednik
Jedinstvene Srbije, osuđen je na deset meseci zatvora, uslovno na dve godine, jer je jula 2012. godine pretukao novinara Gorana Minića izbivši mu dva zuba i polomivši vilicu.
Iako je presuda pravosnažna Vidojević je i dalje odbornik i deo vladajuće koalicije a pre nekoliko meseci postavljen je i za predsednika Košarkaškog kluba "Kopaonik".
- Incident se dogodio 27. jula 2012. godine nakon prijateljske fudbalske utakmice,u restoranu pored igrališta u Brusu. Sedeo sam sa prijateljem i video da Vidojevićmaltretira Jevtu Milovanovića, a potom udara šamar Goranu Bekriću. Prišao sam irekao "Stari ste ljudi, šta to radite!?" a Vidojević se okrenuo ka meni i pesnicom me udario u bradu. Pao sam na beton, a on je nastavio da me šutira u glavu. Izbio mi je dvazuba i polomio gornju vilicu. – priča Goran Minić, dugogodišnji urednik RTV Brus.
Opštinski sud u Brusu je nakon dvogodišnjeg procesa osudio Vidojevića za krivična dela nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda na deset meseci zatvora, uslovno na dve godine. Zanimljivo da u presudi piše da je Vidojević osoba bez zanimanja i zaposlenja, da suprugu i troje dece izdržava od dečjeg dodatka koji iznosi 6.000 dinara i da je i ranije bio osuđivan.
Presuda, međutim, neće uticati na njegovu političku karijeru jer je on, u međuvremenu, dok je proces trajao, postao odbornik i sportski funkcioner.
- Nagodio sam se sa tužiocem, a kazna se aktivira ukoliko u naredne dve godine ponovim prekršaj tako da praktično kazna ne postoji. To je bio lični sukob i nema nikakve veze sa politikom. Zakon je jasan i niko ne može da mi oduzme mandat – kazao nam je Vidojević.
Slično razmišljaju i u stranci čiji je Vidojević član i funkcioner.
- Jedinstvena Srbija ne podržava nasilje ali presuda ne sprečava Vidojevića da obavlja svoju funkciju niti da bude odbornik jer mandat pripada njemu lično.
Nakon incidenta on je na sednici odbora rekao da mu je žao i da se kaje što je to učinio. On je porodičančovek, ima troje dece, a to je bio splet nesrećnih okolnosti. Desi se svakome od nas. –kaže Saša Miljković, predsednik Jedinstvene Srbije u Brusu.
Vidojević je jedini odbornik Palmine stranke u lokalnoj skupštini i deo vladajuće većinekoju čine SNS, SPS, DSS i GG "Preobraženje".
Da su funkcioneri Jedinstvene Srbije skloni incidentima i nasilničkom ponašanju pokazuje primer Bratislava Ilčića, gradskog većnika u Kruševcu.
On je jula prošle godine, proslavljajući rođenje unuka, blokirao saobraćaj ispred svoje kafane, a potom saobraćajca koji je došao da interveniše hvatao za vrat.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP