Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER VUČIĆ POZVAO NAROD NA JEDINSTVO

Pred nama su sudbonosni dani

Autor: D. R. - V. P. | 12.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 25

Narednih dana rešavaće se sudbina našeg naroda sa obe strane Drine, ali i ovog dela Balkana. To je juče potvrdio i premijer Aleksandar Vučić, pozivajući građane na potpuno jedinstvo.

Zabrinut: Aleksandar  Vučić

Zabrinut: Aleksandar Vučić | Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Premijer je najavio da predstoji više važnih datuma, teški razgovori u Briselu 23. juna, 26. dolazak borda MMF-a, sledi i obeležavanje Vidovdana, dolazak nemačke kancelarke Angele Merkel, kao i obeležavanje 20 godina zločina u Srebrenici. Kako „Alo!“ saznaje u diplomatskim izvorima, srpsko rukovodstvo muče i pretnje islamista i terorista sa Kosova i iz Sandžaka, kao i sve veći pritisci zapada na Republiku Srpsku.


Prelomni datumi:

23. jun - Pregovori u Briselu
28. jun - Vidovdan
26. jun - Dolazak borda MMF-a u Beograd
8. jul - Dolazak Angele Merkel
11. jul - Godišnjica zločina u Srebrenici

Predstoje teški pregovori sa Prištinom i sve četiri teme o kojima će se razgovarati, kako je rekao Vučić, jesu „katastrofalne i kardinalno teške za nas“. On je rekao da se u narednim danima i mesecima mora očuvati puna politička aktivnost da bi Srbija imala sigurniju budućnost i unapredila svoju ekonomiju.

- Šta god budemo uradili u Briselu 23. juna, uvek ću biti kriv. Otišao, ne otišao u Srebrenicu, opet ću biti kriv, ali ću se rukovoditi interesima Srbije u svim slučajevima - poručio je Vučić. Teme o kojima je govorio odnose se na energetiku, telekomunikacije, pitanje mosta na Ibru, kao i najvažnije - pitanje Zajednice srpskih opština.

- Predstoji mnogo teških odluka koje će se donositi u najboljem interesu Srbije i građana, a ne političke popularnosti bilo koga u Vladi - kazao je premijer i podsetio da nisu uspeli razgovori u Makedoniji, da je evropski komesar Johanes Han, sa kojim je razgovarao, otkazao posetu BiH.
Premijer je ocenio da se stvari u regionu komplikuju u svakom pogledu i ponovio da Srbija neće da odgovara na provokacije iz regiona i učiniće sve da se očuva stabilnost i obezbedi bolja budućnost. On je istakao da misli da će naredni meseci biti najteži za Srbiju i zato je potrebno odgovorno ponašanje svih.

- To će biti veoma težak period, što možete da vidite po mom licu - rekao je premijer. Vučić je najavio da će u narednom periodu imati veoma važnu posetu Švajcarskoj i političku posetu Norveškoj, gde će biti prisutni i albanski predstavnici.

Balkan je bure baruta
 

Govoreći o situaciji na Zapadnom Balkanu, Vučić je rekao da se ona dodatno komplikuje, jer na Kosovu postoje veliki unutrašnji problemi, zatim u Albaniji su lokalni izbori i izvesno je da će opozicija dobiti Skadar, u BiH se stvaraju još veći antagonizmi, a Hrvatska, kako je rekao, 5. avgusta želi da slavi.
- A šta da slavi, kada mi budemo plakali i žalili - upitao je premijer.

Poslednji komentari
  • yks Vreme: 12.06.2015 09:06h

    Nisam Musliman ali pred zllocinima u Srebrenici se ne sme ostati nem vec mora da se osudjuju i priznaju.To je velika sramota srpskog naroda koji nije kriv a ispasta zbog pojedinaca koji moraju strogo da se kazne zbog toga. Srbija ako hoce sa zapadom mora skroz da se povinuje ako nece nek se okrene Rusiji vec jednom a na dve stolice je samo Tito mogao da sedi.

  • Mladen Vreme: 12.06.2015 09:30h

    Kakvi sudbonosni dani? To su rezultati vasih sastanka u Briselu i jednostavno rezultat vase politike. Sta ste obecavali narodu a sta ste odrzali? Ko od vasih prijatelja sa zapada ceni i postuje ovu napacenu drzavu i ovaj napaceni narod? Ko?

  • buba Vreme: 12.06.2015 09:37h

    kud ces goreeee...sta je dosad bilooo

  • vitez Vreme: 12.06.2015 10:12h

    Srebrenica jeste velika greška i sramota ali zašto se za to proziva Srbija. Kada će nam se skinuti sa leđa. Odgovorni za to odgovaraju. Kako to Hrvati zbog Oluje ne odgovaraše ni pojedinci. Srbiju bombardovaše zbog Kosova a Hrvate nagrađuju za Oluju. Vučić i njegova stranka su vazali Zapada. "Velikaši proklete im duše..."

  • Pjer Vreme: 12.06.2015 10:16h

    I tako u svoj toj frtutmi ti nama podiže cenu struje. Nešto mi čudno da to radiš baš sad? A možda i nije čudno, lakše ćemo progutati? Svaka čast, većih prevaranata ne pamtim od Vas, a dosta pamtim.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP