Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLOŽENO SUĐENJE

Predah za Cicu i Jovicu Stanišića!

Autor: Tanjug | 26.05.2015 - 12:08:00h | Komentara: 0

Objedinjeno suđenje nekadašnjem šefu Resora Državne bezbednosti Jovici Stanišiću i bivšoj sekretarki Vlade Srbije Živki Cici Knežević, koje obuhvata i još desetak nekadašnjih funkcionera SPS za nezakonitu dodelu državnih stanova, ponovo je danas odloženo u Višem sudu u Beogradu za 9. jul.

Jovica Stanišić

Jovica Stanišić | Foto: AP

Suđenje danas nije moglo da se održi, jer je izostao optuženi Mihalj Kertes, bivši direktor Savezne uprave carina, kao i njegov branilac.
Oni su izostali zbog sednice po žalbama u Apelacinom sudu, koji se protiv Kertesa i vodi zbog šverca cigareta tokom devedesetih u slučaju "Stojčić".
Pored toga, komisija veštaka nije sudu još dostavila nalaz i mišljenje o sposobnosti Stanišića da učestvuje u postupku s obzirom na njegovo zdravstveno stanje.
Sud je u martu naložio komisiji veštaka da opredeli da li će i kada Stanišić biti sposoban da iznese odbranu i prati suđenje, pošto su njegovi advokati obavestili sud da mu je zdravstveno stanje jako loše.
Sudski postupak protiv bivšeg šefa DB aktiviran je nakon desetak godina, jer mu se sudilo u Haškom tribunalu pred kojim je oslobođen optužbi.
Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je nakon toga odluku kojom je krivični postpak protiv Stanišića spojilo sa postupkom protiv Kneževićeve i ostalih optuženih za zloupotrebu službenog položaja.
Zbog nelegalne dodele državnih stanova u tom procesu se sudi bivšim funkcionerima SPS-a i JUL-a, kao i udovici bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i nekadašnjoj predsednici JUL-a Miri Marković, kojoj se zbog bekstva sudi u odsustvu.
Optuženi za nelegalno prisvajanje stanova iz Fonda Vlade Srbije 2000. godine su i Branislav Ivković, Miloš Lončar, Danilo Pantović, Petar Zeković, Zoran Perić, Miloš Batina i Milun Milošević.
Protiv Bratislave Bube Morine postupak je obustavljen zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP